Äppel, Päppel, Pirum, Parum..

Hej!

Pärlorna är uppsopade och jag är på banan igen. Kommer ni ihåg att jag skulle göra en julekula till en vän. Well, nu har han fått den och jag kan äntligen visa upp den för er! Jag misstänker att ni inte kunde gissa vad jag skulle göra när ni bara såg pärlorna. Men man var tvungen att vara rätt sorts nörd för att känna igen färgerna.


Klicka på bilderna om ni vill se större versioner.

Japp, vår vän är en vän av Mac. Tack J, för de fina bilderna.

Annars har det blivit två nya armband. Det är så härligt att jobba med julfärger! De kan man variera i oändlighet.Till detta armband har jag använt transparenta matta pärlor för att få fram filigranpärlorna extra mycket. Kantpärlorna är i samma röda färg, men silverlined så de glittrar lite. Låset som inte syns här är en lite större filigranpärla.Chevronstygnen gjorde att det nästan blev lite allmoge eller som mönstret på en stickad tröja. Väldigt effektfullt. Ännu ett armband som blev bättre än jag tänkt mig.. (Ibland blir det sämre än jag tänkt mig, men det lägger jag inte upp här..) Låset är en vaxad glaskula som nästan ser ut som en äkta pärla.

Nu håller jag på att fundera ut något snyggt halsband till Nyårsafton. På nyår kan man ju verkligen gå "all in". Men innan det blir nyår ska vi ju alla fira en underbar julafton på lördag. Ni har väl följt mina tips och förberett så mycket ni bara kan? Ni har väl inte 4 stressiga dagar framför er va???

Ha en pärlig dag!

Kram

Pärlpullan!Här kommer lite tjôt: Ni når mig på parlpullan@yahoo.se och så får ni hemskt gärna dela mig på facebook om ni vill..


Pärlare + katter = Nja....

Idag ska jag för en gångs skull visa någon annas verk här på Pärlpullans blogg. När jag kom hem från jobbet förra veckan möttes jag av denna syn. Jag kan ju säga att jag inte var helt nöjd. Jag har visserligen två katter, men det finns bara en som kan vara skyldig... Ni ska få en ledtråd: Det är inte Zwinto..
Som tur var så var det inte mina fina MIYUKI-pärlor som Pzyko hade vält ut, men ändå....

Många pärlor blir det...

 

Om han ändå hade passat på att göra ett halsband eller två när han ändå var igång. DET hade man kunnat bli rik på...

Ha en härlig måndag!

Kram

Pärlpullan!

 


Bättre än väntat..

Tjenixen!

Ibland blir det bara så mycket bättre än man tänkt. Jag fick för mig att göra ett klassiskt (?) armband i St.Petersburgsstygn  och så blev det kanoners. Med gröna små pärlor och röda vaxade pärlor blev det som en grankvist med röda kulor. Är det inte perfekt för julen så säg.
Eller vad tycker ni?


Kan det bli mer jul?

Jag är snart färdig med kulan till min vän, den är något i hästväg... Man kan säga att den skiljer äpplena från päronen. Jag hoppas att det går bra för er i julstöket. Här rullar det på för fullt.

Ha en trevlig måndagskväll!!!

Kram

Pärlpullan!!

Två nya och en ledtråd..

Hej hopp!

Idag fick jag pärlorna från min beställning. De är fantastiska på pärltorget. De har snabb leverans och det blir alltid rätt! Jag kan ju inte riktigt säga vad jag ska göra förutom att en del av de röda pärlorna ska vara till EB's julekula. Men fägerna kanske kan ge er en ledtråd... OBS, man bör vara rätt slags nörd för att förstå....


Julebeställning

Jag misstänker att ni inte kopplar, men när jag är färdig och vår vän har fått sin present så ska ni, mina kära läsare, givetvis få se..

Nu är julebrosch nr.8 och nr.9 färdiga. Som utlovat blev det en i guld och svart och en i silver och grönt.


Nr.8


Nr.9

Jag är säker på att du kan hitta din favorit. Jag har tagit en bild på alla stjärnor så att du slipper bläddra fram och tillbaka. Klicka bara på bilden så blir den större.

Övre: Nr.9, nr.7, nr.5, nr.4.  Undre: Nr 8, Nr.6, Nr.3, Nr 1

Är det något armband eller så som ni vill ge bort i julklapp så är det bara att höra av sig. Men jag har en del att göra nu före jul så du får skynda dig om det ska hinna komma fram i tid. Nästa julestjärna kommer att gå i lila.. En i silver och en i guld.

Ha en pärlig tisdag!

Kram

Pärlpullan!

Först till kvarn...

Hej..

Åh, va det är kul att göra julebroscher! Julens färger är ju helt fantastiska! Nu håller jag på med en i guld och svart, sen står det en i silver och grönt på tur. Har du hittat nån favorit ännu? Jag sa att det var föst till kvarn som gällde va? Julebrosch nr.2 är paxad. Detta kan ni enkelt se genom att siffran vid bilden är överstruken.  
Här kommer brosch nr. 6 och nr.7.

Nr.6

 

Nr.7

 

Jag kommer att göra olika broscher fram till fredag 9/12. Så efter det så får ni maila om det är nån ni vill att jag ska göra till er.

Igår började jag med ett annat pärlprojekt. Min pojkvän och jag började skissa på mönsterpapper. Det kommer att bli en perfekt present till en av våra vänner. Jag är så glad att han stöttar mig och han blir mer och mer insatt i mitt arbete. Jag kommer givetvis att lägga upp resultatet här på bloggen när vårt projekt är färdigt. Igår beställde jag pärlor som jag behöver till EB's julkula. Den kommer att bli fin. Själv är jag på jakt efter svarta matta glaskulor. Är det nån som vet var man kan hitta det? Helst i vanlig julkulestorlek. Maila mig om ni hittar några. Dela mig gärna på facebook! parlpullan@yahoo.se

 

Nu är vintern på väg ner till oss i södra Sverige. Tänd några ljus ikväll och gör er en liten kopp glögg. Ta en pepparkaka och försök glömma jobbet och allt som ska göras de närmsta veckorna. Slappna av och sätt dig själv i centrum för en liten stund.

 

Ha en pärlig måndag!

Kram

Pärlpullan!

 

Julebroscher 2011:

Nr.1

Nr.3

Nr.4

Nr.5

Nr.6

Nr.7


Julebroscher nr.4 och nr.5

Hej!

Här kommer fler julebroscher...


Guldbrun mot ljusbakgrund
Nr.4

Silverröd mot ljus bakgrund
Nr.5

Ha en trevlig andra advent!

Kram

Pärlpullan!

Julebroscher 2011

Så var december äntligen här. 22 dagar kvar till skinkan ska vara grilljerad, köttbullarna stekta, sillen inlagd, presenter inslagna, granen klädd, snapsen kryddan och nötterna redo att knäckas.
Men vi vill ju vara vackra på julafton och alla andra tillställningar som vi blir bjudna till de närmsta veckorna, trots all stress. Därför lanserar jag idag Pärlpullans första årliga julebrosch. I år har den formen av en stjärna.
Jag  kommer att göra dem i Guld, Silver och Koppar. Ingen stjärna kommer att vara den andra lik. Jag kommer därför att numrera dem. Den närmsta veckan kommer jag bara att göra mina stjärnor och lägga upp dem här. Kanske vill ni vänta och se om nästa är finare än den förra. Men varför bara välja en? De är en perfekt present till värdinnan du kanske är bjuden till...

Pärlpullans första årliga julbrosch.
Pärlpullans julebroscher 2011

Den kopparfärgade stjärnan har en nästan juleröd färg som jag inte riktigt fick fram på bild. Alla stärnor kommer att ha olika pärlor i mitten. 50 kronor tänkte jag skulle vara ett bra pris för en unik brosch. Unna dig själv en fin julebrosch i år.

Nr.1 Nr.2 Nr.3

Broschen är 4 cm från spets till spets. Kanske nån av dem här faller dig i smaken, annars kommer det att komma fler variationer. Har du några speciella önskemål så är du välkommen med det. Du når mig på parlpullan@yahoo.se. inte Fixa några julklappar redan nu. Du känner säkert någon som skulle vilja ha ett pärlpullesmycke i julklapp.. Du får den hemskickad i en fin presentask. Medan jag pärlar på och fixar dina julsmycken så kan du slappna av och ta dig en pepparkaka till.

Stressa inte ihjäl dig nu i juletider. Mycket kan förberedas och frysas in. Stå inte med allt sista veckan. Börja nu så är du utvilad och vacker på julafton... och vem vet kanske glittar du extra mycket med hjälp av Pärlpullan...

Ha en härlig andra advent!!

Kram

Pärlpullan!

RSS 2.0