Enligt mönster..

Jag köper ju pärltidningar ibland, tyvärr inte så ofta som jag skulle vilja då de kostar runt en hundralapp styck. Det är där jag får det mesta av min inspiration. Ofta gör jag inte exakt som det är i tidningen utan använder endast en del av ett mönster och kanske sätter ihop med nåt annat. Men här kommer ett exempel där jag nästan har följt hela mönstret. Det kommer från BEADWORK och jag föll för det direkt när jag såg det.

Först gjorde jag ett rutmönster med fyrkantsstygn och peyotestygn. Miyukipärlor och Sparklepärlor. Semimatt safir och silverlined crystal.

 

Där efter gjorde jag en slags chevronlänk som har en vågig form. Här använde jag miyukipärlor. Matt mörk kobiltblå och silverlined safir. De små vita är iriserande crystal.

 

På nästa bild ser du hur den är lagd i armbandet, så det blir öglor.

 

Sen var det "bara" att fläta ihop dessa. Det var lite piller för att få ihop det. Men tillslut så gick det. Här är en bild när jag har kommit en bit på vägen.

 

 

Sedan var det till att sy en ögla och så gjorde jag ett lås av en gummikula som jag pärlade in. Jag är riktigt nöjd med resultatet.

 

 

Sparklepärlorna sticker upp lite och det blev flera olika nivåer på armbandet. Det syns bättre på bilden när jag har armbandet på mig.

 

Klicka på bilderna så blir de större.  

 

Ibland är det inte helt fel att följa mönster, även om jag gjorde låset lite annorlunda. Nu vill jag passa på att önska er en härlig vecka som kommer nu. Blås inte bort i höstmörkret.

Kram
Pärlpullan!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0