Ett blått armband

Hej!

Jag har gjort ett armband med blåa sparklepärlor. Det faller jättefint runt handleden. På bilderna har jag lyckats få med glittret som är i sparklepärlorna. De andra pärlorna är Miyuki och Matsuno-pärlor. Längst ner finns en närbild ni kan klicka på om ni vill se detaljer.


Mörkblå vaxad pärla i låset.

Ni kanske är nyfikna på vad jag fick i mitt andra kuvert igår.. Jag beställde ju som sagt fel färg på mina seed bead, men det var andra godsaker däri. Jag har för första gången köpt fireline. En flätad pärltråd som ska vara väldigt slitstark. Den är lite dyrare, men det kan det ju vara värt om smyckena håller. Sen beställde jag triangelseed beads. Jag har aldrig jobbat med trianglar tidigare, men har hittat en hel del fina mönster där det använts. Det ska bli mycket spännande.I förgrunden ser ni blanka pärlor istället för matta... Grr..

Nä, nu ska jag göra lite nytta här hemma. Livet handlar ju inte bara om pärlor. Gillar ni något ni ser och undrar över priser eller färger så hör gärna av er på parlpullan@yahoo.se. Eller om det är något ni inte gillar så går det också bra.

Pärla lugnt!
Kram
Pärlpullan!
Blått armband i närbild.

Äntligen!

Tjenixen!

Hoppas att ni har det gött i solen! Snacka om att jag blev glad igår när jag kom hem. Innanför dörren låg det två större brev till mig.

På hallmattan när jag kom hem.

 

Att det skulle komma en påse från Pärltorget visste jag eftersom jag beställt därifrån. Men jag kunde knappt tro mina ögon när jag såg avsändaren på det andra kuvertet. Ni vet ju hur jag har längtat efter mitt första nummer av BEADWORK. Och ja, det var ett kuvert som åkt hela vägen ifrån Amerikat.

 

Avsändaren                   Innehåll

 

Det var jättefina projekt i tidningen. Jag har fått en massa inspiration. Sen gör ju vårvädret sitt. Jag får ju inte mindre lust att skapa när det är så här fint väder precis.

Men först hade jag tänkt göra färdigt mitt armband som jag började på förra veckan men där pärlorna tog slut. Yes!, tänkte jag och slet upp kuvertet från Pärltorget. Det var bara det att jag hade beställt fel färg.... Jag skulle ha matta pärlor, men hade jag tänkt på det? NOT! Men jag är nöjd med resten av beställningen. Jag har för första gången köpt firework som är en flätad pärltråd. Den ska vara väldigt slitstark. Dyr är den också, men om smyckena inte går sönder så är det ju värt det. Jag beställde också triangelpärlor. Det har jag inte jobbat med tidigare så det ska jag ge mig på nu. Vill ni se mitt lila-svarta armband som jag inte kan göra färdigt ännu?

 

När kommer detta att fullbordas???

 

Det syns kanske inte så bra på den här bilden, men det är lila pärlor under de stora pärlorna som glittrar fram underifrån. Ja, ja... Det var ju inte sista gången som jag beställde pärlor så jag får ta det nästa gång.

Nu kallar plikten. Njut av solen om den är hos er. Här är det underbart vårväder.

 

Ha en pärlig tisdag!

Kram

Pärlpullan!

 


Ett vykort från Beadwork.

Gokväll!

Jag väntar fortfarande på mitt första nummer av BeadWork som jag fick en prenumeration på av min T. Men ännu har inget kommit. T har mailat och bett dem skicka nuvarande nummer (så slipper jag betala 100 för det). De sa att det skulle ta 3-4 veckor. Det var den 14 februari som jag fyllde år. Igår fick låg det änligen något från BeadWork innanför dörren. Hoppla!, va gla jag blev. Men det var bara ett vykort från BeadWork...

Vykort från Beadwork

 

...som sa att jag hade fått en presentprenumeration. Grrr... De kunde väl ha skickat tidningen istället. Det har tagit dem över en månad att skicka detta kort. Ja, ja... den som väntar på något gott osv.

 

Här kommer ett av armbanden som jag gjorde under mina tågresor. En variant av en annan modell. Som lås har jag använt en knapp som jag hittade i min knappask.

 

 

Guld och brons i en härlig kombination.

 

Det finns fler bilder som ni kan klicka på längre ner. Jag har börjat på ett (om jag får säga det själv) jättefint, lite bredare armband. Men tror ni inte mina seed beads i ena färgen tog slut. Jag får ta och beställa fler i den färgen. Typiskt.

Nä, nu ska jag pärla lite.

 

Pärla lugnt!

Kram

Pärlpullan!

 

Knapp i närbild   Armbandet knäppt


Pärlor på tåg

Hej!

Här kommer ett litet kort inlägg. Jag vill bara visa hur det ser ut när jag pärlar på tåget. Jag har (tyvärr) behövt åka en del tåg de senaste veckorna och då har jag haft med mit en matlåda med det nödvändigaste. Det har fungerat jättebra! Jag skulle gärna vilja ta med mig en liknande sak när jag flyger till Kina, men jag vet inte om jag kommer igenom säkerhetskontrollerna med en pärlnål. Sax är väl inte ens att tänka på va??? He he...

Jag pärlar på tåget till Blekinge

Tågpärlning

 

Ha en pärlig måndagskväll!

Kram

Pärlpullan!


Jag dubblar...

Hej!

Nu har jag äntligen gjort något jag velat pröva länge.. Jag har gjort en bredare variant av mitt St.Petersburgsarmband. Det blev helt ok faktiskt. Jag gjorde armbandet i ljusa vårfärger med Swarovskibiconer i mitten och swarovski pärlor i kanterna.

Dubbelt St.Petersburgarmband

 

För några veckorsen kom jag över twinbead till ett billigt pris, men jag har ännu inte vetat vad jag ska göra med dem. Min lilla hjärna får ju tänka i nya banor när det är två hål och inte ett. Men igår testade jag lite och gjorde ett blommönster. Detta är bara en testslinga, och jag har lite idéer om hur jag kan utveckla mönstret.. Twinbead är de klara pärlorna i mitten av blomman.

 

Test med twinbeads.

 

Kan det vara så att våren börjar kännas i Pärlpullan, jag har nämligen gjort några blommor som ska bli stommen i ett armband. Jag tänkte ha någon slags flätad historia bakom dem eller om jag gör dem en del av flätan.. Vi får se. Här är mina blommor än så länge.. Nån som har någon ideé kanske?

 

 

Min blombas..

 

Klicka på bilderna längst ner om ni vill se närbilder på det översta armbandet. Som vanligt kan ni nå mig på parlpullan@yahoo.se om det är något ni är intresserade av.

Det är skönt att fly in i pärlornas värld när saker och ting är jobbiga. När jag pärlar måste jag koncentrera mig på det och kan för en stund skjuta bort mina problem. För er som inte vet så dog min älskade bror den 3 mars iår. Jag saknar honom nåt så in i..  Men på något knäppt vis så har jag fått en massa inspiration den senaste veckan. Men jag tror att det mer är pga att våren har kommit än min sorg..

 

Ha en härlig helg!

Skiljs inte som ovänner, man vet aldrig vad som kan hända!

Kram

Pärlpullan

 


Ett halsband för ovanlighetens skull...

Hej!

Ja, som ni vet så gör jag mest armband. Mest för att jag tycker att det är så kul och det går snabbt. Jag kan snabbt börja på ett nytt projekt.. Men nu ska jag på kalas i helgen och då ville jag göra något fint att ha till klänningen. Detta är efter ett mönster i Bead and Button. Men jag har gjort lite ändringar så det passar mig och min stil. Hänget i mitten är en fyrkantig swarovski som jag har pärlat in. Sen är det vita sötvattenspärlor och Matsuno-pärlor i en fantastisk silverblå nyans.

Omlotthalsband.

 

Matsunopärlorna är ett utav fynden som jag hittade på symässan förra veckan. Det är Miyuki-pärlor i hänget. Det finns närbilder som ni kan klicka på längre ner på sidan.

Nu väntar jag med spänning på mitt första nummer av Beadwork som jag hoppas kommer snart... Det skulle ta 3-4 veckor innan jag skulle få mitt första nummer. Vill ha det nu!!! Men som tur är så fick jag ju ett nummer av Bead and Button av MJ i födelsedagspresent som jag kan njuta av sålänge.

Idag kom det en ny bilaga med GT, om handarbete. Det ska bli spännande att läsa den. Jag såg att det skulle vara lite om pärlor och smyckestillverkning. Men jag gör ju annat än bara pärlar. Jag stickar, virkar mm. Jag har testat min kumihimoplatta, men än har jag bara gjort en vanlig fläta med enbart trådar. Jag vill lära mig från grunden ordentligt innan jag blandar i pärlor. Ni kommer givetvis att få se mina framsteg när jag kommit så långt.

 

Ha en underbar helg! Njut av solen för det ska visst bli lite kyligare nästa vecka!

Kram
Pärlpullan


Närbild på låset   Klicka för större bild. Närbild på omlottdelen

RSS 2.0