En härlig leverans..

Tjenixen!

Så kom äntligen min beställning med visitkort. Jag blev jättenöjd! Jag fick en snygg korthållare och en stämpel gratis på köpet. Sen beställde jag två pennor som går i samma stil. En till mig och en till mitt största fan! Man kan kalla dem limited edition... Här kommer bild på mina fina visitkort.


Framsidan


Baksidan

Det syns inte så tydligt men baksidan går i rosa. Nu kanske ni förstår varför jag har körsbärsblom som bakgrund här på hemsidan. "Alla ska glittra" är väl en bra slogan? Eller motto kanske jag hellre vill kalla det. Jag beställde ju snygga pennor också.. Se och njut..


Pennan och visitkortshållaren jag fick på köpet

Baksidan av min penna
Adressen finns på baksidan av pennan.

Jag fortsätter att inspireras av alla ljuvliga HBTQ-flaggor här i stan. Nu är mina örhängen färdiga och så gjorde jag en ring också. Det har blivit ett helt set i regnbågsfärger. Man vill nästan äta upp dem.


Min regnbåge

På lördag ska vi på fest och sen ska dra ner till festivalen. Jag ska nog ha mina färgglada smycken på mig då. Får ta med mig några visitkort att ge ut ifall någon frågar var jag har införskaffat så fina smycken... Längst ner finns fler bilder att klicka på om ni vill se närbilder.
Nu ska jag göra färdigt en ringbeställning som jag har fått. Sen har jag fått en liten idé i min skalle. Funderar på att göra en liten handväska. Jag har ett litet fint väskhantag, det är bara själva väskan som saknas. Ska bara bestämma mig för vilket mönster jag vill ha. Givetvis kommer jag att visa resultatet här på bloggen.

Stå ut! Solen kommer snart igen!

Kram

Pärlpullan!


Stämpel Örhängen RingDela mig gärna på facebook!

-Tack!

Alla fina hbtq-flaggor inspirerar...

Hej!

Den 30 maj-3 juni är det hbtq-festival här i Göteborg. http://hbtqfestivalen.se/ Redan nu har de hängt upp de fantastiskt vackra regnbågsflaggorna. Man kan ju inte bli annat än inspirerad av dem. Dessa fantastiska färger! Därför har jag gjort ett armband som inspirerats av dem. Jag kallar det rainbow. Stygnet är netting och jag har använt MIYUKI-pärlor. Låset är en av knapparna som jag köpte på STRIKK.


Rainbow

Det kommer att vara jättefint på en solbränd handled. Jag håller också på med ett par örhängen i samma färger. Där har jag inspirerats av ett par jag hade på 80-talet. Längre ner finns fler bilder du kan klicka på för att ser mitt fina hbtq-armband i andra vinklar och i närbild.

Sen har jag gjort ett klassiskt armband med pearl lights och MIYUKI-pärlor. Stygnet är herringbone. Jag har haft det färdigt ett tag, men kunde inte hitta rätt lås i rätt storlek. Tillslut hittade jag pearlshop på nätet där de hade precis vad jag sökte.


Brunt och guld när det är som bäst

Jag har använt bruna transparanta päror och galvaniserade guldpärlor. De stora pärlorna är peachfärgade och de glimmar som om det vore flytande guld.
Om ni undrar varför det inte blivit några inlägg de senaste veckorna så beror det på att vi har möblerat om här hemma. Pärlpullan har fått en ny fantastisk arbetsplats. Jag har ännu inte fått alla saker på rätt plats, men när jag är färdig så ska ni få se min lilla hörna. Det kommer att bli kanoners.
Va tycker ni om den nya designen på sidan förresten? Lite trevligare va? Körsbärsblomster är ju underbara. Sen är det ju samma sorts blommor på mina visitkort som jag väntar med spänning på.
Är det något ni undrar över eller vill ha så når ni mig på parlpullan@yahoo.se

Sitt inte inne i det fina vädret!
Ut i solen med er!


Kram

PärlpullanPärlpullan goes visitkort

Tjenare!

Nu har jag gjort det! Jag har beställt finfina visitkort med kontaktuppgifter till Pärlpullan... De går i rosa för det gillar vi här på pärlpullebloggen... Givetvis lägger jag upp bilder när jag får dem. I onsdags var jag på Millefiori här i Göteborg och letade efter ett lås till ett fint armband jag har gjort. Men tyvärr hade de inte den inne i guld just nu. Jag tycker om Millefiori för det är trevligt att kunna gå och känna och klämma på pärlorna och tillbehören innan man köper det.

Jag har gjort ett armband sytt med fisbenssömn (herringbone) och använt facetterade glasrondeller som jag köpte i Kina. Jag tycker att det fick ett lite rockigt utseende med gunmetallfärg och galvaniserade lavendelfärgade seedbeads. Låset är givetvis nickelfritt. Tja, ni får dömma själva..


Rockiga fiskbenslängder....


De små pärlorna i kanten är galvaniserade silverseed beads. Längst ner finns en bild du kan klicka på om du vill se armbandet stängt.
Igår var jag på stan och gick in på STRIKK. Där visade det sig att de inte bara har fantastiska garner utan även ursnygga knappar. Jag köpte några som jag tänker använda som lås på framtida smycken. Jag har även fått lite idéer om hur jag skulle sy fast en pärlkant runt några av dem.


Snygga blivande låsknappar

Just nu håller jag på med en ommöblering här hemma så jag kommer förmodligen inte att hinna pärla så mycket som jag skulle vilja och kommer därmed inte att ha så mycket att lägga upp här på bloggen. Men om jag känner mig själv rätt så kommer jag att försöka hinna med allt. Jag är just nu inne i en väldigt kreativ fas. Jag har inte haft så här mycket idéer sen i höstas. Ni kan nå mig på parlpullan@yahoo.se om det är något ni är intresserade av eller har några andra önskemål.

God natt

Kram

PärlpullanKlicka på bliden så blir den större...

Första leveransen..

Tjenixen!

Idag fick jag mitt första nummer av Bead and Button. Jag kom på att det var så mycket billigare att ta en prenumeration än att köpa lösnummer. Och idag låg det ett härligt brunt kuvert innanför dörren när jag kom hem...


Bead and Button

Jag lovade ju att lägga upp bilder på ett par örhängen som jag gjort. Jag använde agatringar och droppar som jag köpte i Kina. Sen är det galvaniserade seedbeads. Jag kanske skulle gjort de lite längre, men det är väldigt fint ändå.. Jag ska göra ett par med mina gröna droppar som jag köpte också. Nå, vad tycks?


Agatringar med droppar

I senaste inlägget ville jag inte tråka ut er med en massa bilder på pärlor men jag kommer att fortsätta att visa vilka fynd jag gjorde i mittens rike. Här är ett par färgade agater. Här fick jag be och hjälp med vad det var jag hade köpt. Jag hade helt glömt bort vilken sorts sten det var jag hade inhandlat. Men efter en del googlande av bilder och diskussion på diverse pärlforum så kom jag ihåg vad det var jag hade köpt. Det är samma sorts sten men den finns i hur många nyanser som helst. Det är häftigt med "riktiga" stenar...


Godis?

Visst blir man nästan sugen på att äta upp dem? De ser ut att smaka smultron eller nåt.

Ha en härlig torsdag!
Snart är det helg!

Kram

PärlpullanDela mig gärna på facebook om du har konto där... Tack

Kinesiska pärlfynd

Ni hao!

Hej, på kinsesiska. Jag har varit i Kina och har då givetvis besökt massor med silkmarkets och pearlmarkets. Det var som om jag kommit till Nirvana eller Paradiset. Att det sen visade sig att jag kunde pruta gjorde ju inte saken sämre.. Jag fick med mig massor av olika sorters pärlor hem. Jag hade bestämt mig för att köpa endast pärlor som är svåra att få tag på eller som kostar väldigt mycket här hemma. OCH inte köpa bara för att det var billigt utan även tänka på att jag ska kunna använda dem.. Här kommer lite bilder på några av de pärlor jag köpte. Klicka på dem om ni vill se dem i närbild.

Jättehäftiga agatringar inköpta på silkmarket i Peking Inköpta på silkmarket i Peking Inköpta på silkmarket i Peking Inköpta på pearlmarket i Peking
Agatringar            Bergskristaller            Läckert slipade bergskristaller       snäckskalsrutor

När jag var på en pearlmarket i Shanghai hittade jag en butik med det fantasktiska namnet "Linda's pearlshop".


Smygtaget foto i Linda's pearlshop

Där ser ni även hur det såg ut ibland. Små affärer på våningsplan som var hur stora som helst. Ibland var det som ett stort kontorslandskap med bås för de olika försäljarna. Ofta hade de färdiga smycken till försäljning. Butiksbiträdena satt ofta och sydde på sina projekt när det inte var kunder hos dem.  Vi visste inte om man fick ta kort därinne, så min pojkvän tog detta kort i smyg.
Utanför pearlmarket i Peking var jag ju bara tvungen att posera framför en jättepärla.


Pärpullan vid en pärla utanför Pearlmarket i Peking

Har jag nu gjort något av alla pärlor jag har köpt, undrar du. Men så klart att jag har!
Här är ett och de små facetterade rondellerna i mitten köpte jag I Linda's pearlshop.


Pärlor och kristaller i en nästan oslagbar kombination..

Detta är gjort efter ett mönster i Bead and Button. Det är vaxade glaspärlor, facetterade pärlor och facetterade rondeller. Seed beads från Miyuki och låset är givetvis nickelfritt.


Sötvattenspärlor med snäckskalslås

Jag gjorde ett armband med sötvattenspärlor i risform som jag köpte i Peking. Jag sydde först RAW som ramade in pärlorna, men jag tyckte att det blev för rakt och fyrkantigt så jag sydde en kant runt hela armbandet för att gjöra det mer oregelbundet och levande. Stenen i låset är snäckskalsruta.

Så, nu ska jag göra färdigt ett par örhängen som ni får se imorgon. Jag lägger nog upp lite fler bilder på pärlor jag köpt då.
Ha en härlig vårdag!
Kram
Pärlpullan


RSS 2.0