3 000 000 000 slag

Hej!
 
3 miljarder slag. Det är vad ett mänskligt hjärta slår under ett genosnittligt liv. Men tyvärr är det inte alla som får uppleva alla dessa. Ni som känner mig vet att jag har förlorat halva min familj pga hjärtproblem. Men det är inte bara vuxna som drabbas. Tyvärr föds många barn med hjärtproblem, en del har hjärtfel som foster och får inte chansen att bli barn. Även detta har tyvärr drabbat mig. Men med forskning kan man komma längre och ge fler barn och vuxna ett friskare liv. Och bra vård om det värsta skulle hända.
 
 
Nu vill Pärlpullan göra vad hon kan för att hjälpa. Av alla julebroscher och julekulor som jag säljer fram till julafton så kommer jag att skänka hälften till Hjärtebarnsfonden, http://gava.hjartebarnsfonden.org/campaign/8609519 och till Hjärt- Lungfonden, http://www.hjart-lungfonden.se/
Insamlingen till Hjärtebarnsfonden är startad av min käre vän Markus och hans fina son Alex. Pengarna går givetvis inte till dem, utan till forskning av medfödda hjärtfel. Lille tappre Alex som fyller 1 år på nyårsdagen har redan genomgått två hjärtoperationer. Jag är så glad att vi har så bra sjukvård här i Sverige, men alla har inte sån tur som Alex.
Pengarna till Hjärt-Lungfonden kommer jag att skänka till minne av min pappa, mamma, min syster och mina bröder som tyvärr inte är med oss längre.
Både Hjärtebansfonden och Hjärt-Lungfonden har 90-konto, http://www.insamlingskontroll.se/90konto.
 
Nu är ni väl nyfikna på Pärlpullans julebrosch 2012? Här kommer den!
 
Julebroschen 2012
 
Broscherna är 4 cm höga och är sydda med Miyuki- och Matsunopärlor. Här är bara några exempel på de olika fägerna. Du väljer själv vilken färg du vill ha. Jag tror att jag kan göra med de flesta färger. Rosa, lila, gula, gröna, vita, blandade färger... Ja, du fattar.. 100 kronor kostar de och då ingår givetvis frakt. Beställ en till dig, din vän, din ovän, din chef. Eller varför inte en till varje veckodag... Längst ner finns bilder att klicka på om du vill se närbilder. Hjälp Pärlpullan att hjälpa. Maila till parlplullan@yahoo.se
 
Julekulor håller jag också på med förfullt. Jag har ännu ingen färdig som jag kan visa, men jag kan visa de snygga grundkulorna som jag har köpt. Nya färger!
 
Ljusbrun och beige
 
Creme och Brun
 
Visst är de snygga!!?? Jag lägger upp julekulorna så fort de blir färdiga. Här är det först till kvarn som gäller jag har redan fått beställning på julekulor och jag gör aldrig två likadana..
 
Annars har hösten varit ganska tung för Pärlpullan. Inget har blivit som jag tänkt mig. Idag har jag skickat iväg två paket som jag skulle ha fått iväg för l ä n g e s e n. Men nu är de på lådan i alla fall. Så snart kan ni få se det fantastiska armbandet jag har gjort till A. I det andra paketet ligger armband som jag har reparerat och justerat storleken på.
 
Nä, nu ska jag julepärla!
 
Ha en pärlig advetnt!
 
Kram
 
Pärlpullan
 
 
Svart iriserade kulor   
Blåa matta kulor
Röda halvmatta kulor
Silverkulor
Röda matta kulor
Ljusblåa kulor
Röda blanka kulor
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0