Rosa drömmar...

Idag är det riktigt skitväder här i Göteborg, men det passar perfekt för då kan jag sitta hemma och pärla. Jag tänkte baka kanelbullar också. Jag har blivit färdig med det rosa/gråa armbandet som jag började med häromdagen. Jag är väldigt nöjd med det. De stela fyrkantsstygnen mjukas upp av de orgegelbundna formerna på sötvattenspärlorna. De små miyukipärlorna är silverlined matta vilket gör att pärlorna skiner desto mer.   


Rosa drömmar...

Jag har funderat en del på det här med att ha en visningskväll till hösten. Bjuda hem lite folk, som bjuder med lite folk och så dricker vi vin och tittar på smycken. Då skulle jag kunna visa hur det går till och vilket arbete det ligger bakom varje smycke. Eller om man är hemma hos någon annan. Som ett Tupperwareparty.

Ha en bra dag!
Kram
Pärlpullan!

Har du sett att du kan dela på facebook? Det fixade jag alldeles själv igår!!! Dela och sprid till folk du känner!
Du hittar knappen längst ner i högra raden.

Fru Pärla har en tävling på gång!!
http://www.facebook.com/event.php?eid=218045044889607

Glöm inte Mors Dag...

På söndag är det mors dag och därför har jag gjort ett specialörhänge till det. Jag har gjort 4 olika sorter. De blåa och gröna kulorna i mitten är en slags gummikula som ger riktigt djup och är väldigt speciell. De övriga pärlorna är MIYUKI-pärlor och hängena är givetvis nickelfria.
Så varför inte ge din mamma ett par handsydda örhängen på söndag???
För 75:- så får du dem hemskickade i en smyckespåse. Lägg till 20:- så slår jag in dem i en fin presentask och allt du behöver göra är att köpa ett kort och en bukett blommor...

Specialdesignade örhängen till Mors Dag..

Välj Grön eller Blå och Guld eller Silver.

 

Klicka på bilderna för att se en större bild.

 

Maila mig på [email protected] så får du veta hur du gör med betalningen.

 

Har du fortfarande svårt att välja?? Här har du fler jämförbilder..

Klicka på bilderna för att se en större bild.

 

Örhängena är 4 cm långa från högsta delen på kroken till nedersta pärlan. Slå till nu! Din mamma är värd ett par unika örhängen på söndag! Eller varför inte köpa ett par till dig själv???

 

Kram

Pärlpullan!!!


Rekord!!!

Igår slogs det rekord här på pärlpullebloggen!!! Och idag slog vi det igen!!!
Eftersom jag knappt har berättat för folk om min blogg så har det inte varit så många läsare här. Men jag har velat ha det så. De första veckorna kunde jag inte säga jag och har en blogg i samma mening utan att fnissa och bli generad. Så därför har det varit som mest 10 st inne och tittat på min sida, tills igår....
Då hade jag 43 unika besökare och idag ligger siffran på 69 (än så länge...)
Det känns lite konstigt då jag inte har visat vad jag gör för andra tidigare. Men på nåt sätt känns det förlösande. Jag skiter nästan i om nån inte vill köpa mina smycken. Det känns bara så härligt att nån ser dem. Sen får ni tycka de är fula eller vackra. I don't care.. Nu är de ute och det kommer mer vare sig ni vill det eller ej, så det så.
Detta har jag gjort idag.

En favorit i repris...

 

Men jag bara älskar denna modellen. Här är turkosa och silverlined crystalpärlor med swarovskikristaller. Det glänser jättefint när solen ligger på. Nu håller jag på med ett läckert armband med MIYUKI-pärlor och sötvattenspärlor. Misstänker att ni får se det här imorgon.

Jo, om ni ser något som ni tycker väldigt mycket om här och skulle vilja köpa det så är det bara att skriva en kommentar, så mailar jag dig om priset.

 

Ha det gött!

PärlPullan


Nu har jag gjort det!!!

Nu är det upp till bevis.
Jag har lagt upp örhängen till försäljning på tradera. Jag tog lite olika sluttider för att det inte skulle bli förmycket för lilla mig och jag blandar ihop allt när auktionerna är slut. Jag la även till ett "köp nu"-pris ifall någon vill köpa direkt. Undra om någon vill ha mina små kreationer...?
Jag la även upp en variation av studentsmycket som jag visade här innan..
Håll tummarna för lilla mig nu!!!

Handsydda örhängen av bl.a japanska glaspärlor och filigranpärla

Handsydda örhängen av bl.a japanska glaspärlor och cateyepärlor

Handsydda örhängen med stor swarovskikristall i mitten

Ett kanonfint handsytt örhänge sytt av japanska glaspärlor

 

In och buda med er nu!

 


Sjung om studentens lyckliga dar...

Hej!

Måste bara visa en sak jag har gjort till S nu när hon tar studenten. Ett örhänge i form av en studentmössa. Jag gjorde bara en för jag tycker att det nog hade blivit förmycket med två. Hon kan ju ha ett litet guldfärgat örhänge i andra örat.
Hoppas att hon tycker om det!

 

Ha det gött!

Kram

Pärlpullan!


Massproduktion pågår...

Hejsan!

Har inte riktigt haft tid att skriva. Jag har haft fullt upp. Det är en massproduktion som pågår här hemma.
Imorgon är jag redo att lägga ut mina första smycken till försäljning på tradera. Ska bara ta lite bra bilder på mina alster. Jag har bestämt mig för pris och vad jag ska skriva i annonsen, det är ju en bra början.
DET SKA BLI SÅ SPÄNNANDE!!!

Idag fick jag en tysk pärltidning, Perlen Poesie. Det var faktiskt inte alls svårt att förstå. Då hade jag nån nytta av mina sex år som tyskaelev. Tack snälla EM för tidningen!

Massproduktion...

 

Vad tycker ni om mina hemmagjorda upphängningsark? Man tager vad man haver...

 

Ha det gött kära vänner!

Pärlpullan.


Snart dags för försäljning..

Tjenare!

Nu har jag gjort något med en av mina pärlade pärlor. Av en av de största gjorde jag en ring. Jag kallar den en galen ring. Men det finns marknad för galna smycken också. Jag hade älskat denna ring för en så där 10-15 år sen... Och den är faktiskt lite kul. Den kommer att vara skitsnygg på en solbrun hand, tror jag... Döm själva..

En galen ring.


Den stora pärlan är tyg/trådinklädd..

Igår gjorde jag lite örhängen mä.. Här är ett par enkla där jag bara trätt på pärlor och avslutat med en sötvattenspärla.

Jag hade dem på mig idag.

Nu har jag skaffat ett traderakonto, så snart blir det (förhoppningsvis) lite försäljning. Jag ska göra en serie smycken i samma stil. Jag har nästan kommit på hur jag vill ha det.  Jag har även skaffat en email-adress för mina smycken. Eller rättare sagt där jag ska behandla allt som har med mina smycken att göra.

Vädret är piss, vilket är perfekt för mig. Nu kan jag sitta inne hela dagen och jobba.

 

Ha en bra torsdag! Ikväll hejar vi på Eric Saade och håller tummarna att han kommer ut ur sin glasbur.

 

Kram

Pärlpullan!

 


Kreativiteten fortsätter att bubbla..

Tja!

Det är så härligt när kreativiteten bara bubblar inom en. Den bara väller fram som skum i ett smutsigt ölglas. Mitt kungsblåa projekt är nästan klart. Jag funderar på att lägga till en kant, men samtidigt är jag ganska nöjd som det är med bara blått och inslag av brons... Döm själva..



Man ser det inte på bilden, men de stora pärlorna har som "sparkles" i sig. Under tiden som jag funderar huruvida jag ska gå vidare med detta armband så har jag börjat på ett annat. Det ska bli ett brett, ganska stelt armband. Här får ni se hur det ser ut just nu.

OBS!! Inte färdigt!!!

Jag ska givetvis fixa till kanten på det. Guldpärlorna är silverlined och de bruna är transparenta så det kommer att skimmra vackert i solen. Stygnen är peyote, dubbel peyote om man så vill.

Det är nästan jobbigt när man har så här många idéer inom sig och inte hinner få ut allt. Skulle nästan önska att jag hade ett par armar och händer till. Men jag ritar ner mina idéer, så jag kan göra dem sen.

 

Ha det gött!

Pärlpullan


Solen påverkar pärlvalet.

Tjenixen!

Nu när solen verkar har kommit för att stanna så blir jag så sugen på att använda silverlined seed beads (små pärlor med silverfärg på insidan). Det gör att de gnistar extra mycket. Facetterade pärlor som (mina favoriter) Swarovski bicone fungerar också bra för att få fram gnistror. Här kommer en bild på mitt vårarmband som är ett bra exempel på när det gnistrar...

Mitt vår och sommararmband in action. Se, hur underbart det gnistrar i solen...
Märk även mina fina strån som spretar ut..

Guldpärlorna, de små rosa och de gröna i basen är alla silverlined och ger en extra reflektion i solen.. Jag hade på mig detta armband igår och jag kände mig så fin.
Mitt kungsblåa arbete som jag utlovat är på god väg. Det blev herringbonesstygn, jag har inte så mycket kvar på själva basen, sen ska jag bara dekorera och kanta det lite innan ni får se det. Har även använt bronspärlor som jag köpt i Japan. Mörk brons som faktiskt passar jättebra ihop med det blå.

På lördag är det Eurovision Song Contest då ska jag låta mig inspireras av alla galna kläder och smycken som artristerna kommer att ha på sig. Mitt ännu icke färdig projekt svulst hade passat bra in där....

Tja, detta var väl vad jag hade att säga idag. Lägger upp bild på mitt blåa armband så fort det blir färdigt.

Hej så länge!
PärlPullan

P.S Min engelska översättning? BeadBitch....?

En sommaräng...

Hej!

Solen och värmen är tillbaka! Nu kommer pärlorna att gnistra i solen! Underbart!!! Nu har jag gjort färdigt mitt spretiga armband. Jag ser det som en hyllning till våren och sommaren. Det var himla kul att göra. Jag använde många olika sorters stygn och sen bara körde jag gasen i botten när jag gjorde dekorationerna.

Hyllning till våren.


Spretighet..

Det är mycket fint på. Jag ska ta en bild och lägga upp.

Mitt nästa projekt innehåller kungsblå pärlor i olika storlekar. Med en gnutta sparkle här och där.. Jag har jättehäftiga gummipärlor som jag ska testa att använda för första gången.
Är det någon som vet om det finns reflexpärlor?Jag vill ha reflexpärlor... Eller reflexfärg så att jag kan måla pärlor själv.
Nu är det färdigbloggat för idag. Lägger upp en bild på armbandet in action senare.

Smörj in er med solskyddsfaktor i solen!
Kram PärlPullan!

Ordning och reda.

Igår städade och fixade jag vid min pysselhörna. Hur lyckas man få sån oreda hela tiden? Eller ska jag säga jag? Tycker att jag lägger tillbaka allt som jag använt när jag använt det.. Hmmm, jag får skylla på katterna. Men hur som helst JUST NU är det ordning och reda i min hörna. Och det är härligt, för jag fick en massa inspiration direkt. Håller på med ett underbart somrigt armband som det kommer att spreta om. Som en sommaräng. Bilder kommer givetvis.
När jag hade gått och lagt mig fortsatte inspirationen att flöda inom mig och jag var tvungen att stiga upp och testa min idé. Jag var väl inte helt pigg, men jag kunde rita ner mitt mönster på ett papper i alla fall...
Ibland bara sprutar idéerna ur en och ibland sitter man där och kan nästan inte se skillnad på en nål och en pärla. (Vilken är det jag ska trä igenom vilken???)

Här kommer bilder på de virkade örhängena som jag kämpat med. Mönstret är från Bead & Button med en Pärlpulletvist. Vilken tid det tog innan den poletten föll ner. Men det är ett fantastiskt sätt att snabba på sin virkning samtidigt som det blir ett fint bubbelmönster. Funderar på att göra ett lite tjockare halsband. Det kan nog bli fint till en sommarklänning.

Kanske lite jul över dem...

Ha en härlig dag!

Pärlpullan

Nästan som en porrtidning....

Idag låg det en katalog innan för dörren när jag kom hem, som jag hade glömt att jag hade beställt.
Fire Mountains Gems and Beads. 446 sidor med bara pärlor och tillbehör. Helt gratis har denna katalog färdats ända från Oregon i USA hem till lilla mig..



Jag brukar kalla pandurokatalogen för min porrtidning, men då är detta riktigt grov porr, sån som är förbjuden!!! :o

Den närmsta veckan kommer det kanske inte att bli så mycket pärlande och så mänga inlägg då jag har ett stort prov framför mig. Fast man måste ju ta paus ibland och låta kunskapen sjunka ner..

Till helgen blir det varmt igen!

Pärlpullan!

Här är en tävling på facebook!
http://www.facebook.com/pages/Bicone-Design/169020833145786
Lycka till!

En tävling till!! Dragning ikväll!!
http://www.facebook.com/event.php?eid=206044269428603
Lycka till!



Äntligen!!!

Jag har försökt mig på ett par virkade örhängen som jag hittade i en tidning. Men jag har inte fått ihop det, men så igårkväll så föll poletten ner! Nu ska jag bara göra färdigt dem sen ska ni få se bilder på dem.
Jag får mycket beröm för mina virkade armband. Det är kul!
Om några veckor ska jag till Lund och då ska det inhandlas pärlor och tillbehör. Lördagen är avsatt till det. Jag vill gärna ha tips på pärlaffärer i Lund om nån har det. Dessa vet jag om;
  • Pärlkungen
  • Skapa
  • T*G*R
Affären ska helst ha öppet på lördagar för det är då jag kommer att ha tid att shoppa.

Ha en bra pärldag!

Pärlpullan!

RSS 2.0