Sökes: Chokladkalender med 40 luckor...

AAAH!!!.... Jag behöver två månader till jul! Minst 40 luckor skulle jag behöva på min adventskalender i år.. Jag fullständigt sprutar ut idéer och jag vet inte vilken jag ska börja med. Men jag får väl vara glad att jag inte har idétorka.

Här är ett mönsterexemplar, alltså ett smycke som jag har följt helt och hållet efter mönster som jag har hittat. Det är så läckert! 4 kedjor har sytts in tillsammans med pärlorna. Rosa swarovskibiconer i mitten och sen är det MIYUKI-pärlor och vanliga seedbeads i större format. Låset är en knapp som jag har pärlat in.

Kedjorna är lilafärgade.

 

Jag har en turkos och en svart kedja, får se vad jag hittar på med dem. Jag tror att det är kedjorna som gör att det känns så mjukt och lent mot handleden. Det är ett väldigt behagligt armband. (Jag vet inte om behaglig tidigare har använts som beskrivning av armband...?) Klicka på bilden längre ner så får du ser detaljer i närbild.

 

Ett annat armband som jag gjorde i våras men av olika anledningar inte har gjort färdigt är det här guldiga. Jag har ett liknande i grått och rosa. Stygnen är netting och pärlorna är MIYUKI, Matsuno och filigran. Även låset är en filigranpärla.. Matsunopärlor är ett annat japanskt märke som är (nästan?) lika bra som Miyuki. Det som skiljer dem åt är bl.a att det är större hål i Matsunopärlorna, vilket kan vara bra när man behöver sy igenom pärlorna flera gånger som i netting t.ex.

 

Äntligen färdig...

 

Jag har gjort en lila/svart variant av mitt fiskbensarmband. Jag får lite rockkänsla över det här. Stavpärlorna är samma sort som jag hade i min svarta variant. De är verkligen fantastiska. Svarta biconepärlor i  "hålen" och en sparklepärla i låset.

 

 

Favorit i repris..

 

Givetvis har det blivit några fler julkulor... Här är en i grönt och guld..

 

 

Fint ska det vara i granen..

 

Nu får ni hålla tummarna att jag hinner med allt jag vill göra före jul. Men det kommer ju en ju nästa år också. Och 2012 kan jag ju börja med mina julprojekt efter midsommar så att jag hinner med dem...
Hör av er om ni hittar en kalender med 40 luckor eller mer så ska jag nog hinna med det mesta. Vill ni höra av er av nån annan anledning så når ni mig på parlpullan@yahoo.se. Kom gärna med feedback och/eller önskemål.

Jag avslutar med lite detaljer på dagens smycken. Klicka på bilderna så blir de större..

 

KRAM


PÄRLPULLAN!

 

 


Många kulor blir det...

Åh, va kul det är att göra julkulor!! Jag har så många idéer men tiden räcker inte till. Jag har massa smyckesidéer också men dem får jag skriva och rita ner så att jag kan koncentrera mig på att göra mina kulor. Jag har ju också tänkt lite på broscher som man kan ha till jul... eller varför inte en nyårsbrosch? Den skulle jag kunna göra väldigt glittrig. Man skulle kunna gå "all in" för en gångs skull...

En inpärlad kula.

 

Nu har beställningen kommit fram till A, så nu kan jag visa de fina armbanden jag gjorde till henne. De är sydda med brickstygn och i det ena armbandet använde jag en vanlig knapp som knäppe. Så enkelt men genialt, om jag får säga det själv...

 

 

Brickstygnsarmband

 

Låset på det svarta armbandet är en filigrankula. Jag trycker verkligen om filigranpärlor! Man kan använda dem till så mycket. Jag tycker att de ser exklusiva ut, fast de är gjorda av så tunn metall. Jag använde ju även filigranpärlor till mitt favoritarmband (det jag gjorde till MJ). Jag har nästan alltid blivit extra nöjd med smycken där jag använt filigran. Här kommer en bild på armbanden när de är oknäppta och en bild på kulan från en annan vinkel.

 

Klicka på bilderna så blir de större.    

 

Nu vill jag önska er en härlig tisdag! Hoppas att ni har en lika härlig höstdag som vi har här i Göteborg!

 

Kram

Pärlpullan!


Kulor

Ja, jag vet att jag (nästan) lovade att lägga upp julkulorna igår. Men det blir aldrig som man tänkt sig och inget är ju som väntans tider.
Här kommer mina julkulor.. Jag är ganska nöjd. Men detta är ju de två första jag har gjort och det kan ju bara bli bättre. Jag är inte helt nöjd med att jag köpte frostade kulor, ska testa glasklara och pärlemor. Men den blåa blev fin.Min första kula.


Min andra kula.

Nu håller jag på med en i svart och silver, det passar väldigt bra till den frostade kulan. Jag har också idéer på en grön och en lila.  När jag gör dessa börjar jag uppifrån och ner och bara kör helt fritt. Jag har ingen plan på hur jag ska göra utan bara improviserar. Det är ganska härligt att jobba så eftersom jag vanligtvis jobbar efter ett visst mönster eller sysätt. Ja, jag vet att det säkerligen finns både billigare och kanske snyggare liknande kulor. Men de är inte gjorda av Pärlpullan och har swarovskikristaller... Eller jo, det finns säkert med swarovski och säkert äkta pärlor också.. Härligt är det med julen. Jag har fått lite idéer om en julebrosch jag ska testa att göra. Kan bli nåt det..Ni får vänta tills nästa vecka innan ni får se armbanden jag gjorde till A. Jag vill att hon ska se dem först.

Tillsist vill jag önska er en härlig helg! Jag ska ha en superhelg där det händer massor, så jag hinner nog inte pärla så mycket. Idag ska fira St.Martin för första gången i mitt liv, ska bli spännande. Tänd en massa ljus och bara mys.

Kram

Pärlpullan
Psst... Jag gillar om ni gillar att dela mig på facebook...

De säger att det är jul på gång...

Tjenare!!!

Idag ska ni få se ett av de armband som jag är mest nöjd med. Jag vet att jag har gjort denna typ av armband tidigare (i blått och grönt), men jag blev så nöjd med denna färgkombination av pärlor, stavar och filigranpärlor.

Armbandet jag gjorde till MJ

Jag gillar verkligen korta stavpärlor.

 

Nu håller jag på med ett projekt med knappar. Om det blir som jag vill så kommer det att bli två armband i ett. Man kommmer att kunna vända på armbandet så blir det en annan färg. Det började med att jag fick en ask med knappar av EB, när jag satt och tittade på knapparna upptäckte jag att många knappar faktiskt är väldigt fina. Och de blir ännu finare om man pärlar in dem. Jag har än så länge bara gjort några knappar men ni kan få se dem jag har gjort.

 

 

Mina pärlade pärlor.

 

Grejen är att jag gör dem olika på varje sida, så att man kan vända och det blir annorlunda. Här ser ni fram- och baksida på samma knapp.

 

Klicka på bilderna så blir de större..

 

Det här kan bli hur bra som helst, eller så blir det bara knäppt. HA HA!

 

Så till rubriken... Julen närmar sig, idag om en månad är det Anna-dagen och då ska ni sätta igång med lutfisken, om det nu finns nån som fortfarande gör det. Jag håller på med inpärlade julkulor. Jag hoppas att jag får den första klar ikväll. Det blir jätteläckert, om jag får säga det själv.. Jag ska göra allt för att den blir färdig ikväll och så lägger jag upp den imorgon.

Nu till något tråkigt. Pärlgrossisten, http://www.parlgrossisten.se/,  ska lägga ner. :( Det är alltid tråkigt när pärlbutiker tvingas stänga. Just nu har de 25% på hela sortimentet så där kanske ni kan göra er ett fynd.

 

Ni vet var jag finns! Gillar ni något så mycket att ni vill ha det så är min adress parlpullan@yahoo.se. Dela gärna med er på facebook och sprid Pärlpullans glittriga värld till andra. Imorgon ska ni också få se två armband som jag har gjort till A.

Ha en härlig höstkväll!

Kram

Pärlpullan

 

 


RSS 2.0