Nåt fint till semestern?

Hej!
 
Hur många av er är det som jobbar sista dagen idag? Jag misstänker att semestern börjar för en del av er nu på måndag. Gött för er. Varför inte köpa dig något fint smycke nu till semstern. Det passar både i solsken och reng. Idag kommer jag visa er ett armband som jag gjort efter ett mönster i Bead and Button. De fyrkantiga pärlorna kallas för Tila-beads, och de har två paralella hål.
 
Lila och guld
 
Varje gång som jag har gjort något med Tila så har jag blivit så himla nöjd. Det är en underbar pärla som jag verkligen gillar att jobba med. De har bara funnits på marknaden i ungefär två år och de kommer från Miyuki. Jag ska verkligen göra fler projekt med Tila. De övriga pärlorna på bilden är galvaniserade miyukipärlor och de små kantpärlorna är silverlined.
Ha det gött där ute alla glada semesterfirare och även ni vanliga dödliga som får knega på ett tag till! Jag finns på parlpullan@yahoo.se om ni undrar om något.
 
Njut av helgen, det är en vecka till nästa kommer!
 
Kram
 
Pärlpullan!
 
Tilabeads = favoritpärlan?
 

P.S Dela mig gärna på facebook så få fler se vad jag gör. Tack!
 
 

Storleken har ingen betydelse...

Hej!
 
De säger att storleken inte har någon betydelse, men där säger jag emot. Jag måste ju veta vilken storlek någon ha så att ringen passar. Därför har jag investerat i en ringpinne. Alla vet vi vad det är för något, men vi har nog aldrig funderat på vad det kallas. Ni vet det där verktyget de har hos guldsmedsaffärerna när man ska prova ut sin ringstorlek.
 
Tadaaa! En ringpinne
 
Inget avancerat namt. Den är vad den heter helt enkelt. Så nu kommer jag att kunna göra ringar i perfekt storlek.
Men jag har inte gjort nån ring att visa upp för er idag. Men däremot ett och ett halvt par örhängen. Jag kallar dem påfågelörhänge. Basen är sydd med brickstygn och sen har jag bara trätt på pärlor och avslutat med en sötvattenspärla.
 
Blå/silver påfågelörhängen.
 

Miyukipärlor och Miykistavar som är skruvade så de reflekterar ljuset jättefint. Fast de är ganska långa och lite halvstora så är de inte tunga. Sen har jag börjat med en variant i guld och svart, men de är inte färdiga ännu. Jag har bara gjort en och den är inte ens färdig. Men jag känner mig extra snäll idag så ni får se mitt halvfärdiga projekt.
 
Påfågelörhänge i guld och svart.
 
Här har jag en kristall i slutet. Guldstavarna är matsuno och de kortare stavarna är miyuki. Jag lägger givetvis upp bild när det är färdigt. Nä, nu ska pärlpullan äta så att hon orkar skapa fler fantastiska smycken.
 
Ha en pärlig måndag!
 
Kram
 
Pärlpullan!
 
Vad har du för storlek?
 
Närbild på blåvitt påfågelörhänge
 
parlpullan@yahoo.se

Glad Midsommar!!!

Ja, så var det dags igen! Sveriges nationaldag, skulle jag nästan vilja sträcka mig till att säga. De flesta firar den på något sätt. Mer än vi firar 6 juni. För att ära sommarens dag nr 1 så visar jag ett litet armband som jag har gjort. Jag kallar det sommararmbandet. Miyukipärlor i klara färger gör att det nästan blir som en midsommarkrans runt handleden.
 
Sommararmband
 
Det är en mintgrön Swarovskipärla i låset. Den gröna "stammen" är inte så blå som det ser ut på bilden. Men det är smargdgrön och är lite mörkare. När armbandet är knäppt så inramas pärlan av den söta kransöglan.
 
Midsommar!
 
Jag vill passa på att tipsa om två fantastiska sidor om man gillar smycken och pärlor. Den ena är http://www.parlguiden.se och den andra är http://www.natverketinspira.com. Där kan jag alltid få hjälp om det är något jag undrar över eller behöver. Som agater jag köpte i Kina och hade glömt vilken sorts sten det var jag hade köpt.
 
Detta får bli ett kort inlägg, plikten kallar. Men jag ville bara önska er alla en GLAD MIDSOMMAR!!!
 
Ta det lungt med sillen och nubben!
Varannan vatten!
 
Kram
 
Pärlpullan
 

Som ni vet kan ni nå mig på parlpullan@yahoo.se.

Förvirrad

Hej!
 
Nu är jag förvirrad. Ni märker nog det inte där ni sitter, men de har gjort om sidan som jag bloggar på, blogg.se. Så nu hittar jag inte allt jag vill ha. Men jag lär mig väl. Jag har gjort lite fler ringar i ungefär samma stil som de tidigare. En har en ljusblå safirsten i mitten och den andra heter Crystal Vitrail Medium, Förmodligen säger det dig lika mycket som mig, dvs ingenting. Men det är en kristall som går i gulgrönt. Jättefint.
 
Crystal Vitrail medium
 
Ljus safir
 
Jag har bara gjort skälva stenen än så länge. Jag vet ju inte vilken storlek jag ska göra på ringen ännu. Det får ju den som vill ha den bestämma.... He he.. Den svarta ringen har gunmetalfärgade pärlor både blanka och matta. Den blå ringen går i guld och blått. Längre ner har jag lagt upp fler bilder på att ni kan se en närbild på ringarna.
Nu ska jag njuta av solen, medan den är på besök.
 
Ha en härlig dag! Snart är det midsommar!
 
Kram
 
Pärlpullan!
 
 
   

Det var ett tag sen...

Hej!

Det var ett tag sen solen sken så fint som idag och det var ett tag sen jag gjorde några örhängen. Jo, jag vet. Jag gjord ett som tillhörde mitt hbtq-set. Men det är inte alltid jag gör det. Jag glömmer ibland att jag kan göra örhängen. Låter det konstigt? Ja, igår framför TV´n (Ack, du hemska match) så gjorde jag i alla fall två par. Det första är med fantastiska pärlemorpärlor som jag köpte i Kina. Jag kunde inte motstå dem när jag såg dem i butiken. Jag har aldrig sett den formen på pärla tidigare.


Dröm av pärlemor...

Seed beads från Miyuki. Hängena är givetvis nickelfria. Visst är det en häftig form på pärlorna?
Sen gjorde jag ett klassiskt blomörhänge i grönt. Det är 8 kinesiska kristaller i varje och resten är Miyuki-pärlor och Matsuno-pärlor.


Sköna och gröna...

Jag fick inte riktigt till ljuset på bilden, men det är inte så stor skillnad i nyans på kristallerna och seed beadsen. (Ja, jag vet att vi inte har plural-s i svenskan..) Jag gjorde en tredje blomma men jag kan inte bestämma om jag ska göra ett halsbandshänge eller en brosch av det. Vad tycker du? Jag känner att det kommer att bli fler örhängen framöver. Jag ska även göra lite fler ringar. Det är kul med små projekt som går lite fortare. Jag finns att nå på parlpullan@yahoo.se.

Nä, nu ska jag njuta av lördagen!

Kram

Pärlpullan

Det kan aldrig bli för många kristaller

Hej(a Sverige) !!!

Jag har ännu inte hittat låset jag letar efter, men den som söker den finner. Istället har jag roat mig med att göra ett halsband. Jag har använt facetterade droppkristaller som jag köpte i Kina. Pärlorna är Matsuno-pärlor och Miyuki. Jag har gjort ett liknande tidigare men detta har fler kristaller och jag har lagt till en extra kant.


Guldgrönt halsband

Låset är nickelfritt, såklart. Jag ska göra örhängen som passar till, men jag ville så gärna lägga upp bild på halsbandet så att ni skulle få se det. Då kristallerna är iriserande så glittrar de extra mycket. Ska ni inte på något sommarbröllop i år? Tänk att ha det här fina på sig... Det finns fler bilder längre ner.

Nä, nu är det fotboll som gäller för Pärlpullan resten av kvällen. Ja, jag vet vi har alla våra laster..

HEJA SVERIGE!!!!

KRAM

PÄRLPULLAN!


Gillar du det du ser får du gärna dela mig på facebook.. Tack!

Att hitta det rätta...

Hej!

Pärlpullan har problem. Och då menar jag inte bara att jag har ont i nacken och är hemma pga nackspärr. Nej, nu snackar vi stora problem. Jag har gjort ett finfint armband med massor av swarovskikristaller och guldpärlor men jag har inget perfekt lås till det. Nu får jag bege mig ut med lykta och leta efter ett lås som passar detta armband. Jag vill ju ha ett som är superperfekt. (Nån som har hört det ordet tidigare?)


Mitt finfina armband

Så enkelt, men därför så fint. Som ni ser så är det ett gäng kristaller, så låset ska helst vara ett instickslås som verkligen inte går upp. Jag har sytt igenom hela arbetet två gånger så att det ska hålla bättre. Åh, vad jag längtar tills jag får det här färdigt. Klicka på bilderna längst ner för att se fler bilder.

En närbild

Igår var en kär vän här och hämtade en beställning. Eller ja, M hade beställt en ring men jag gjorde tre.. När jag väl får dille på ett mönster så är det ju lika bra att använda alla kristalller jag har i den storleken. Jag kan alltid köpa fler. Jag har gjort en liknande ring tidigare. Den är inspirerad från ett mönster på ett par örhängen från Bead and button.


Tre ringar är fler än en ring

När jag ändå var inne på det här med ringar så har jag förverkligat en idé som jag har haft efter att ha sett ett armband i liknande stil. Tanken var god, men det blir inte alltid som man tänkt sig..

Min tittutring. Klicka för förstoring.

Vad var det som gick fel, undrar du när du ser bilderna. Ringen är för tjock. Se på bilden där jag har den på mig. Mina fingrar skulle ju bli helt deformerade efter en halvtimme eller så. Men ringen är fin att titta på. Den ser nästan exkusiv ut. Men jag har lite funderingar på hur jag ska lyckas med den här idén. Visst är jag sådär härligt osvensk som även visar när jag misslyckas? Fortsättning följer...

Nä, nu säger min nacke "Nej tack" till mer datorsittande!

Stå ut! Det är snart helg!

Kram

Pärlpullan


Så var det äntligen fredag!!!

Hej på er!

Japp, så var det fredag igen. Visst känns det som om det gick fort den här veckan? Om vi skulle göra som fransmännen och vara lediga på onsdagar. Idag börjar EM i fotboll och nu tror ni säkert att det kommer något blå/gult, men nej. Detta armband har inte ens sommarglada färger. Det går i svart och grått, MEN några av pärlorna är iriserande så de skimmrar i rengbågens alla färger..


Den lilla svarta?

Det är lite halvstelt i konstruktionen så det sitter där det ska. Låset är ett magnetlås i svart metall. Jag kan inte lova om det är nickelfritt eller ej då jag inte lyckats att få några uppgifter om det. De stora svarta glasbiconerna är inte swarovskipärlor för dem köpte jag i Kina, men det är väldigt jämn och fin kvalité på dem.
Önskar ni nå mig så finns jag som vanligt på parlpullan@yahoo.se.
Nu tar vi helg, där jag önskar mig soligt och fint väder. Förmodligen blir det en och annan fotbollsmatch och kanske nån öl..

Trevlig helg!

Kram

Pärlpullan


Klicka på bilderna så blir de större    

2 nyanser av brun

Tjenare!

Japp, så var det 6 juni och alla svenskar står med tårar i ögonen och viftar med sina flaggor, eller? Nä, inte iår. Jag kommer inte heller att bjuda på något blågult här på bloggen idag. Istället blir det en variant av ett armband sytt i brickstygn som jag bjuder på. Och för er som tycker att det blev lite färgglatt här i de senaste inläggen så kan jag lugna er med att detta armband går i brunt och guld.


2 nyanser av brun..

På den här bilden ser man verkligen skillnaden mellan matta och blanka pärlor. Guldpärlorna, både de små och stora, är galvaniserade. Jag är himla nöjd med låset som jag hittade i en ny butik jag hittat här i Göteborg. Canvas, http://www.canvasshop.se/, en himla trevlig butik om vilket pysselområde man än är intresserad av.
Nä, nu ska jag ut och vifta med flaggor eller nåt.. För er som är nyfikna så håller jag på med något som passar till alla midsommartöser där ute. Undrar ni över något så kan ni nå mig på parlpullan@yahoo.se.


Glad 6:e juni!!!!
(eller vad man säger)

Kram

Pärlpullan
RSS 2.0