En pärlrik helg!

Tjenare!
 
Denna helg har verkligen varit en pärla.. I lördags var jag på symässan i Kviberg i ett par timmar. Åh, va kul det är att träffa likasinnade. Åh, va kul det är att fynda pärlor. Och jag höll n ä s t a n min budget som jag hade satt. Nu ska ni få se lite av de fantastiska sakerna jag köpte...
 
Blandade pärlor och lås..
 
Lås och 3 mm-pärlor var det som jag mest var ute efter. Och i en monter hade de champagnefärgade för 5 kronor påsen i en fyndlåda.. Annat som jag hittade i fyndlådan var gröna kubpäror och platta ovala blå pärlor. Jag vet inte ännu vad jag ska göra med dem. Men jag tyckte att de var så läckra.
 
Fyndlådefynd!
 
Sen köpte jag några strängar facetterade rondeller och ovala glaspärlor..
 
Facetterade pärlor
 
Av de gröna tänker jag göra något "vårligt" smycke... Jag köpte två strängar så vi får se om det blir ett halsband eller ett bredare armband. Sen är det bronsfärgade rondeller som glittrar extra mycket. Jag brukar ju alltid köpa Matsunopärlor i storpack, för att inte säga megapack, hos en återförsäljare. Men den här gången köpte jag flera små påsar med 20 g i varje. Till fruktansvärt bra pris.
 
Seed beads från Matsuno
 
Men det som jag ser mest fram emot av att få jobba med är mina infattade stenar. Av dessa skall jag göra ett helt smyckesset. Den stora ska bli halsbandshänge. Sen ska de andra tre bli örhängen och ring. Det här ska bli så spännande. Och ni kommer givetvis att få följa mig och dessa stenar..
 
Ett blivande smyckesset
 
Jag har vänt på en så att ni ser hur de är infattade i metall. Sen köpte jag lite sytillbehör och annat som pyssliga Pärlpullan kan ha nytta av. Jag väldigt nöjd när jag lämnade symässan och skuttade nöjt hem med mina fynd. Men det skulle visa sig att detta inte var de enda pärlorna jag skulle bli ägare till denna lördag.
 
Som en del av er vet så har Pärlpullan ganska nyligen fyllt år och jag hade bjudit familjen på en liten middag i lördags. De hade inte frågat mig om jag önskade mig något utan hade bockat av saker från min julklappsönskelista. En av sakerna var seed beads i 24 karat. Jag har alltid velat köpa dem men det blir inte av. De kostar ju lite mer än vanliga i glas. Men nu är jag stolt ägare till dessa ädla pärlor..
 
24 karat....
 
Hur coola är de inte? Jag ska givetvis göra ett smycke till mig själv med dem. Men om nån skulle vilja ha ett äkta smycke så är det bara att säga till så fixar jag det.. Jag fick en displaybricka, men den leveransen hade inte kommit ännu. Men ni kommer givetvis att få bild på den när jag får den. Nu avslutar Pärlpullan den här veckan. Hoppas att ni får en fantastisk vecka!
 
Stå ut! Om 27 timmar och 15 minuter så är måndagen över.. (Skrev detta 20:45)
 
Kram
 
Pärlpullan

Det blir inte alltid som man tänkt sig...

Hej!
 
Jag har kanske viss talang när det kommer till att pärla, men när det gäller att ta kort så är jag inte lika vass. Det är mycket man ska tänka på. Olika bakgrunder och var ljuset kommer ifrån kan förändra utseendet väldigt mycket på objektet jag ska ta kort på. Här kommer ett exempel på vilken skillnad bakgrund och ljus kan göra för ett smycke. Jag har gjort ett hänge med en fantastisk matt sten som jag sytt in med miyukipärlor.
 
   
Silvrig bakgrund och inte så mycket ljus
 
Lila bakgrund med mycket dagsljus
 
Sanningen, om det nu finns nångon sådan är nånstans mitt emellan... kanske att det lutar lite mer åt den nedersta bilden. Läckert är det i alla fall. Den stora stenen kallas Lunasoft och är en cabochon av lucite, ett akrylmaterial. Den är hela 18,5x13,5 mm stor. Jag brukar inte vilja jobba med akryl, utan använder mest glas och kristaller. Men denna sten var så fantastisk att jag bara var tvungen att ha den. Den kommer att var kanonsnygg runt någons hals hängandes i en fin guldkedja.
Gillade ni det här med tjuvkik? Om inte så får du blunda och skrolla ner till slutet av inlägget för här kommer ett litet smakprov på vad Pärlpullan håller på med nu.
 
Nuvarande projekt...
 
Det ser kanske inte så mycket ut för världen just nu, men vänta ni bara. Om det blir som jag har tänkt mig så kommer det att bli ett riktigt smarrigt armband. Men det blir ju inte alltid som jag tänker mig. Nu ska Pärlpullan fortsätta att kurera sig så att hon blir riktigt frisk igen. Vi ses väl på mässa i helgen?
 
Unna dig något gott denna torsdag! (Kanske ett nytt smcke...)
 
Kram
 
Pärlpullan!!
 

Slutresultatet...

Hejsan!
 
Ni har ju fått tjuvkika lite på ett armband som jag har gjort efter ett mönster i senaste BEADWORK, och nu är jag klar. Blev väldigt nöjd faktiskt. Ett lite bredare armband som innehåller mycket glitter och glamour så här i melodifestivaltider...
 
Brett blått armband
 
Det innehåller swarovskikristaller, kinesiska kristaller och facetterade glaspärlor. Stavpärlorna är från Miyuki och är twistade så de glittrar extra mycket. Alla seed beads är från Miyuki och låset är givetvis nickelfritt. Det är sytt med fireline för bästa hållbarhet. Ett armband där det händer mycket! Här kommer en närbild.
 
Guld och blått är härligt ihop!
 
Guldpärlorna är permanent galvaniserade så att färgen inte nöts bort.
Nu önskar jag bara att bli frisk så att jag kan gå på mässan i helgen. Jag vill ju fynda. Jag skulle önska att jag hade ork att inventera bland mina pärlor så att jag vet vad jag behöver. Men influensan har knockat mig totalt. Men ett blogginlägg orkar Pärlpullan alltid med..
 
Onsdag! Snart är det helg!
 
Kram
 
Pärlpullan!!
 
Du kan nå mig på parlpullan@yahoo.se
 
Dela gärna på facebook om du gillar vad du ser!
Tack!

Slängde ihop ett halsband förra veckan..

Hej!
 
Jag har inte gjort färdigt det blåa armbandet ännu. Förra veckan stressade jag för att hinna göra färdigt ett halsband som jag skulle ha på mig på fredagen. Och nu tänkte jag att jag skulle visa det för er, mina kära.
 
Grönt halsband
 
Jag trivdes jättebra i det. Och jag fick många kommentarer  om att jag hade ett fint halsband.. Jag fick även tillfälle att dela ut några visitkort. Det gillar jag...
Nu ska jag göra färdigt det blåa armbandet som ni har fått tjuvkika på och sen känner jag för att göra något i rosa. Det var himla länge sen jag gjorde något rosa.
Veckan som kommer nu kommer att bli kanoners!!!! Det är ju symässa i Kviberg!! Åh, vad jag längtar! Och vad hon ska fynda, pärlpullan!
 
Imorgon är det måndag, då börjar vi på ny kula igen!

Kram
 
Pärlpullan!

Tjuvkik..

Hej!
 
Jag håller fortfarande på med det blåa projektet från BEADWORK så jag har inte så mycket att lägga upp. Men ni ska få ännu en tjuvkik på armbandet. Men nu får ni inte se mer förrän det är färdigt....
 
Andra raden påbörjas...
I helgen har pärlpullan varit sjuk, men lite har hon orkat pärla. Och sen har jag gjort något som jag verkligen behövde. Jag har påbörjat en storstädning av mina pärlor. Sorterat pärlor som jag samlat upp och bara lagt i en blandad skål. Gött känns det. Och när jag blir färdig så kan jag se vad som behövs i mitt pärlförråd. Jag har många olika färger och storlekar, men problemet är att jag inte har så många av varje sort. Så jag kan ofta inte göra projekt för att jag inte har tillräkligt med pärlor.. Jag kommer ju inte så långt med 1-3 gram av varje sort...

MEN!!!! Om två veckor är det symässa igen i Kviberg. Då kan jag handla pärlor till kanonpriser!! Åh vad jag längtar. Jag har även önskat mig det i födelsedagspresent. Pengar till att shoppa loss på mässan... :)
 
http://www.symaskinsagenturen.se/utstllare
 
Nä, nu ska pärlpullan varva ner och njuta av söndagen!
 
Pärla lugnt!
 
Kram
 
Pärlpullan!

Äntligen tillbaka

Hej!
 
Förlåt, förlåt, förlåt att jag inte har gjort något inlägg på evigheter... Men det beror på flera orsaker. Jag har inte hittat laddaren till kameran så jag har inte kunnat ta några kort. Sen började jag på ett nytt jobb vid årskiftet och har inte riktigt aklimatiserat mig förrän nu.. Men nu är Pärlpullan tillbaka för att stanna!!!
Här har jag gjort ett armband i guldfärgade Matsuno-pärlor som jag sytt i RAW (Right-Angle Weave), sen har jag sytt på lila iriserande swarovskipärlor i mittenfållan.
 
Är guld allt som glimmar?
 
Rondellerna har en väldigt mörk lila ton. Låset är ett instickslås som givetvis är nickelfritt. Här kommer en närbild.
 
Matsunopärlor och Swarovskirondeller..
 

Rondellerna sticker ut så armbandet är väldigt inne eftersom det är i 3D.. He he... Ett klassiskt exempel på att "less is more". Nu håller jag på med ett projekt som jag har tagit helt och hållet från BEADWORK magazine. Som ni vet brukar jag inte göra helt enligt mönster jag hittar utan plockar lite här och lite där... Men detta projekt var för läckert att ändra på. Ni kan få se ett smakprov. Jag är inte färdig med det det ska till fler rader.
 
Mitt nuvarande projekt...
 
Stavpärlorna är twistade vilket ger en extra effekt. Sen är det facetterade glaspärlor och kinesiska kristaller. Jag tror att ni kommer att gilla detta när det är färdigt.
Det är så härligt att vara tillbaka. Har ni saknat mig?
 
Ha en pärlig helg!
 
Kram
 
Pärlpullan

RSS 2.0