Sy- och inspirationsmässa

Hej!

När jag fick pärlorna jag beställt från Fru Pärla igår så hade söta Karin stoppat ner fribiljetter till vårens upplaga av sy- och indpirationsmässan i Kviberg! 

Fribiljetter

Det är så kul att kunna bjuda med vänner så att de också kan få inspireras och njuta av alla vackra ting som är till försäljning där.

Ha det pärligt!

Kram

Pärlpullan!


Pärlpullans alla kubformade pärlor..

Hej måndag!

Jag har ett (i-lands)problem.. Jag köper ofta kubformade pärlor, jag bara älskar dem. Men jag gör nästan aldrig något med dem. Eftersom jag tycker att de är så fina så vill jag spara dem till "något speciellt". Men den där speciella idén kommer aldrig så här sitter jag med en massa kubformade pärlor...
Men i julas kom tomten med två pärlböcker fyllda med inspiration och där fanns ett mönster som jag bestämde mig för att göra..

Kubpärlor in action...

Det känns så bra att äntligen ha fått göra något med mina kuber, även om det inte är något eget mönster. Dessa gröna krackelerade glaspärlor är ca 1 cm stora och jag känner att det har gett mig mersmak. Nu kommer jag att börja använda mina kuber och vem vet, då kanske den där speciella idén kommer.. 

Men först ska jag göra färdigt ett projekt som jag började med i helgen. Pärlpullan har ju en iPhone nu och till dem kan man köpa gummiskal som man kan brodera men jag pärlar mitt istället. Här kommer en tjuvkik på skalet:

Mobilskal á la Pärlpullan

Önskar er en härlig måndag!

Kram

Pärlpullan!


Närbild

Baksidan är nästan lika fin..

Så fina pärlor!

Hej igen! 

 Detta inlägg blir kort men jag måste bara få visa vilka häftiga pärlor jag köpte  förra månaden. 

Randiga seed beads!!

Ni vet ju hur små seed beads är och att göra dem randiga är apcoolt tycker jag. Jag köpte även svarta med vita ränder. Det var allt jag hade för den här gången! 

Ha de'!

PärlpullanPärlpullan gör det på spårvagnen...

Hej alla glada!

Just nu sitter jag på spårvagnen på väg tillbaka till jobbet, lunchen är snart slut. Jag har nämligen skaffat mig en app som gör att jag kan skriva inlägg var jag än befinner mig. (Ja, jag vet att detta är gammalt men jag har inte haft nån lämplig telefon för detta ändamål tidigare.) Eftersom jag har en massa bildet i telefonen på vad jag har gjort så kan jag fortsätta att uppdatera er på mina senaste smycken. 

Först ut är ett armband sytt med St. Petersburgstygn i mittenraden sitter strassstenar i blandade färger. 


Armband med strass.

Jag är väldigt glad att äntligen få använda strassstenarna. Jag vann dem i Hobbyimports tävling på Pärla! förra året. Jag hade tyvärr inte någon bild på det färdiga resultatet men det fixar jag ikväll.

Ha en fortsatt trevlig dag!

Kram

Pärlpullan!Jag lovar...

Hej!
 
Ok, jag har inte varit här på ett tag. Men det betyder inte att jag inte har pärlat, för det har jag. Jag har ju inte ens berättat om PUSS, pärlträffen i Täby som jag var på i höstas. Nu får det bli skärpning på Pärlpullan!!! Därför...
 
 
...Jag lovar att skriva minst två inlägg i veckan den närmaste månaden. Har jag inte hunnit göra något nytt så har jag en massa bilder på sådant som jag gjort de senaste månaderna. Så, då var det sagt.
 
 
Nu till mitt senaste alster. Det är ett favoritmönster i repris men ändå lite annorlunda. Jag har använt sötvattenspärlor i mittenraden. De är så underbara att arbeta med. Jag gillar verkligen att de har olika färg och form. Det blir mer levande på något sätt. Annars är jag ju mycket för det här med mönster och ordning och reda..
 
Rosa, silver och sötvattenspärlor.
 
Jag har använt Miyuki- och Matsunopärlor och ett magnetlås med strass. Det är lite halvstelt och kupar sig lätt i formen. Sitter som en smäck runt handleden. Jag är väldans nöjd med detta armband.
 
En något suddig närbild...
 
Åh, det är så fint med de ojämna sötvattenspärlorna. Längre ner finns en bild på armbandet i sin fulla längd.
 
Annars ser Pärlpullan fram emot en fantastisk pärlvinter/vår. Den 28/2-2/3 är det återigen symässa på Kviberg och den 28 mars åker jag till Lund för ännu en pärlträff. Det blir premiär för mig på BeadLoversMeet (vilket jag kommer att förkorta BLM). Den 23 maj är det dags för Pärla! igen. På hemmaplan, men denna gång ska jag bo på hotellet så att jag inte missar någonting.
 
Så, nu är Pärlpullan tillbaka. Jag ska bara komma på vad jag ska "straffa" mig själv med om jag inte skriver mina två inlägg i veckan.... Förslag? Ni når mig på parlpullan@yahoo.se
 
 
Ha en pärlig måndag!!!
 
Kram
 
Pärlpullan!
 


RSS 2.0