Äntligen!

 Hej på er alla fredagsfirare!
 
Nu äntligen ska ni få se den fantastiska ringen som jag har gjort. Jag kan säga att mottagaren blev väldig nöjd. Rivolistenen är som sagt 18 mm i diameter (i mina andra ringar har jag använt 10-12 mm). Jag ville inte pärla in den förmycket för jag ville att man skulle se hur stor stenen är.
 
Mamma Mia - vilken ring!
 
En häftig effekt är att det ser ut som om det är blått i mitten av ringen, men det är kantpärlorna som reflekteras. Men det gör ju bara ringen läckrare. Miyuki- och Matsunupärlor har jag använt och stenen är såklart från Swarovski. Undertill sydde jag på en rad med risformade sötvallenpärlor.
 
Maffi(g)a ringen.
 
Längre ner lägger jag lite fler bilder som ni kan klicka på om ni inte kan få nog av ringen. För andra gången fick jag användning av min ringpinne. Vilken fantastisk uppfinning! Så enkel men genial. Nu väntar Pärlpullan med spänning på nya nummer av Beadwork och Bead and Button. Jag känner att jag behöver lite höstinspiration innan jag ger mig på julkulor och julebroscher.

Nu vill jag bara passa på att önska er en härlig helg! Njut så länge den varar. Snart är det måndag igen!
 
Pärlig helg!
 
Kram
 
Pärlpullan!
 
  Det sitter en läckerbit på mitt finger..
Ringen från sidan. 
 
 

En ring blir till...

Hej!
 
Jag vet att jag lovade er att visa den häftiga ringen som jag gjort, men leveransen hade inte kommit fram. Jag tycker inte om att posten inte längre levererar brev påföljande dag. Jag har råkat ut för det många gånger det senaste året.
MEN, ni kan få se hur det såg ut när jag började. Den stora rivolistenen är hela 18 mm i diameter och är givetvis från swarovski. På bilden har jag börjat med själva infattningen som jag syr med peyotestygn.
 


En ring blir till...
 
Som pärlmatta har jag en gammal linneduk. Det passar perfekt, eftersom den inte är helt slät så rullar inte pärlorna iväg. Men ni kan få se något annat som jag har gjort. I februarinumret av Bead and Button så gjorde de örhängen med en metod som hette tatting. Jag blev grymt imponerad och bestämde mig för att testa. Men för att göra det så behövde man ett litet verktyg. Detta gjorde att det drog ut på tiden, men i början på sommaren så gjorde jag slag i saken och tog reda på vad det hette på svenska. För jag hade aldrig hört talas om att tatta (tatta, tattade, tattat?). Det visade sig att det heter frivolitet på svenska. Det gjorde mig inte klokare precis. Men efter lite googlande så visade det sig att det fanns frivolitetsklubbar i Sverige. På youtube hittade jag filmer som visade hur man skulle göra. Nästa steg var att gå till biblioteket och se vad de hade för litteratur i ämnet. De hade 2,5 böcker. En som var från 1925 (!), och en från 60-talet som kom ut i en nyare utgåva på åttiotalet.
Sen har jag kämpat. Det visade sig att man inte alls behövde en skyttel som verktyget kallas utan att det går bra med en vanlig nål. Men hoppla va svårt det var... Första ringen gick bra, men sen... Jag lämnade tillbaka böckerna och gav upp.
Men så i förrgår. Plopp, sa det i min hjärna. EUREKA! Poletten föll ner. Jag vet inte hur jag hade gjort tidigare, men det spelar ingen roll för helt plötsligt så fungerar det.
 


Min första frivolitet med pärlor.
 
Den är lite ojämn och knölig men det får det vara när det är första gången. Man lär väl sig. Igår testade jag även mönstret som var i tidningen. Och det ska väl sägas att det är lite överkurs för mig, men det kan nog bli något av det här. Just denna är tänkt att ha som örhänge.
 
Frivolitet nr 2
 
Garnet är vanligt virkgarn. Och det brukar ju vara populärt med garnsmycken till hösten och vintern. Så det är ju bra att jag lär mig detta nu.
En annan sak som jag har lovat att visa er är ju ett virkmönster som jag har lyckats skapa. Som jag skrev för ett tag sen så har jag ju tidigare bara virkat runt i ett spiralmönster. Men efter att ha räknat pärlor så kom jag fram till hur jag ska trä pärlor för att få ett annat mönster. Det är hur kul som helst! Detta är ett väldigt enkelt mönster men man måste ju börja nånstans. Less is more..
 
Mitt virkade mönster
 
Nu kanske jag inte kan säga att jag har hittat på detta mönster. Det finns säkert nån som har gjort detta tidigare, men jag har inte sett det. Alla virkmönster jag har sett har varit enfärgade eller i spiralmönster.
 
Tack, för alla söta kommentarer på facebook angående min nominering. Givetvis behöver ni inte bli medlemmar för att rösta på mig. Det är så kul att nån gillar det jag gör. Men ni får gärna fortsätta att följa mig här på pärlpullebloggen och dela gärna med er på facebook.  Är det något ni undrar över eller är intresserade av så kan ni nå mig på parlpullan@yahoo.se
 
Imorgon finns det bara två alternativ:
1. Ringen kommer fram och ni får se bilder här på bloggen.
2. Posten ska få ett mindre trevligt samtal.
 
Pärla lugnt och missa inte Dallas ikväll!
 
Kram
 
Pärlpullan!

Årets inspiratör 2012

Hej!
 
Nätverket Inspira är ett forum för oss som håller på med pärlor och just nu pågår en tävling som heter "årets inspiratör 2012". Och tro det eller ej men hela tre stycken av mina alster har blivit nominerade. Helt stört.
Givetvis fattar jag att jag inte har någon chans, men vilken ära!
 
På dessa länkar kan ni se vilka av mina smycken som har blivit nominerade.
 
http://www.natverketinspira.com/photo/less-is-more?context=featured
http://www.natverketinspira.com/photo/platt-och-fint?context=featured
http://www.natverketinspira.com/photo/halsband-f-r-en-prinsessa?context=featured
 
Jag vet inte om det fungerar att klicka på TYCK OM-knappen längst ner till vänster, men om det går får ni gärna göra det! Gillaklick ger chans på final.
 
Idag skickade jag iväg en av de häftigaste ringarna jag nånsin gjort. Den är urläcker. Stenen i mitten är en 18 mm swarovskirivoli. Imorgon vid den här tiden kommer jag att lägga upp bild på den. Var här och se, ni kommer inte att bli besvikna.
 
Ha en pärlig tisdagskväll!
 
Kram
 
Pärlpullan!
 
 

Nu fungerar det!

Hej!
 
Nu fungerar bildfunktionen så jag kan visa vad jag har gjort och köpt under semestern. Vi börjar med vad jag har gjort. Det första är ett gult armband med genomskinliga Tila-pärlor. Ah, dessa ljuva TIlapärlor från Miyuki. Det är nog första gången som jag gör ett gult armband. Jag har mest använt de pärlorna för att ge en liten effekt till nåt smycke.
 
Gula TILA-pärlor
 
Låset är gjort av en bergskristall som är slipad i en härlig bullig form. Seed beadsen är Miyukipärlor. Längre ner finns en liten bild som ni kan klicka på om ni vill se hur det ser ut på handleden. Sen har jag gjort ännu ett hängsmycke. Denna gång i guld och brunt och med en brun vaxad glaspärla i mitten. Men jag fick inte till någon bra bild på det. Jag lägger upp två bilder här i olika ljus och sen kan ni tänka att det egentligen ser ut som något mittemellan..
 
Två sidor av samma mynt?
 
Det är helt otroligt vad man ser skillnad i hur olika ljusförhållanden kan påverka bilden. De pärlor som på bilden ser röda ut är faktiskt bruna. Jag är ju ingen proffsfotograf, men en sån här stor skillnad har jag aldrig lyckats få till tidigare..
 
Sen har jag gjort lite fynd när jag har varit på semester. När jag var i Helsingör hittade jag dessa fina pärlor. Klicka på bilderna om ni vill ha en större bild.
 
Platta pärlor, iriserade blå. Nästan som basen i cowboyhatt.
 
Ofacetterade biconer, iriserade bruna.
 
Ofacetterade biconer, iriserade blåa.
 
Guldgula facetterade pärlor.
 
Gröna glaspärlor med guld
 
De gröna pärlorna köpte jag på SKAPA i Lund. En mycket trevlig liten pärlbutik, mitt i centrala Lund. På denna bild ser de nästan ut som goda karameller som man vill äta upp.
Åh, jag har lyckats göra mönster på virkade armband!!! Som jag har berättat så måste man trä på alla pärlor på virkgarnet innan man börjar och oftast har jag trätt på fem olika pärlor som jag har upprepat i samma ordning. Det ger ett armband som får den läckra spiralmönstret som blir extra läckert om man har olika storlekar på pärlorna. Men jag har velat komma på hur man gör mönster och häromkvällen så satte jag mig ner och räknade pärlor.... och räknade pärlor. Och tillslut fick jag till det. Nu vet jag hur jag ska trä pärlorna för att få ett mönster. Bilder kommer så fort jag gjort något färdigt.
 
Nä, nu ska pärlpulla lägga sig!
 
Pärla lugnt!
 
Kram
 
Pärlpullan
 
 Tilaarmband på.
 
Några billigare seedbeads från TGR för tester 
 

Dela mig gärna på facebook om du gillar det du ser.
Du kan nå mig på parlpullan@yahoo.se.

Tar sommaren slut när semestern gör det?

Hej!!
 
Många av er har nog börjat jobba igen efter semestern, andra kanske inne på sin sista vecka (som jag) och en del av er kanske inte ens har börjat. Men sommaren tar väl inte slut bara för att semestern är över? Ett färgglatt smycke kanske kan få en att minnas vackra sommarblommor eller något annat man gjort på semestern.
 
Hur som helst så hade jag tänkt glädja er med bilder på vad jag gjort under semestern och på vad jag har shoppat, men bildfunktionen här på blogg.se fungerar inte just nu så jag kommer inte åt några av mina bilder och kan inte heller ladda upp nya.
Jag kan berätta att jag har köpt pärlor i Helsingör och i Lund. Billigt värre!! Jag gillar rea!
 
Men håll ut! Jag återkommer så snart de har fixat problemet. Under tiden ska jag börja jobba på några beställningar jag har fått.
 
Ha en pärlig dag!
 
Kram
 
Pärlpullan!!

Ingen ordning i semestertider..

Hej kära ni!
 
Jag vet att jag sa att jag skulle lägga upp fler bilder på vad jag gjort för ett par dagar sen. Men ni vet ju hur det kan bli såhär i semestertider.. för att inte säga OS-tider i mitt fall. Men nu kommer här en hel drös med bilder på vad jag har gjort framför TV'n.
Jag har gjort halsbandshängen i några olika varianter. Det första är sytt med St.Petersburgsstygn och har en rosafärgad jadepärla i mitten. Seed beads från Miyuki och Matsuno och silverpärlorna är tjeckiska.
 
Halsbandshänge
 
Hänget är cirka 3 cm långt. Det andra halsbandshänget är av samma variant men med en stor vaxad glaspärla i mitten. Alla seed beads kommer från Miyuki. (För er som är nya här på bloggen så är seed bead de minsta pärlorna, de jag använder mest.)
 
Ännu ett halsbandshänge
 

Det är lika stort som förra men då pärlan i mitten är större så ser  det större ut.
Nästa hänge är gjort på samma sätt men har ingen pärla i mitten, sen gjorde jag den droppformad istället för rund. Här är det Miyukipärlor rakt igenom.
 
Droppformat hänge
 

Japp, detta var lite av vad jag har gjort de senaste veckorna. Jag har lite fler bilder att lägga upp men jag har inte fått in dem i datorn ännu så ni får hålla er till tåls tills imorgon.
Ni har väl inte missat att Sverige tog sitt andra silver i OS idag? Jag har hela tiden trott att Sverige kommer att ta 4 medaljer. Tja, vi får se. Det spelar ingen roll. Det är bara underbart för mig att sitta framför TV'n och pärla samtidigt som jag tittar på fantastisk idrott.
 
Pärla lugnt!
 
Kram
 
Pärlpullan!

RSS 2.0