Wraparmband och örhängen.

Hej! 

Det har varit mycket läder på Pärlpullans pärlmatta den senaste veckan, eller pärlbricka som används för att göra dessa armband. Hon har gjort wraparmband så det rykt!

Wrap med svarta matta pärlor

Det är kul att göra detta mönster eftersom jag använder ganska stora pärlor (8/0) så ser jag resultat nästan på direkten. Jag har även gjort ett med iriserade pärlor.

Ett wraparmband med iriserade pärlor

Det blev två himlans fina armband. Just nu håller jag på med ett som är dubbelt så brett men har haft lite problem med makraméknutarna. Jag har dick kommit på en lösning där nu så ni får se det så fort det är färdigt och levererat. 

Pärlpullan har även hunnit med att göra två par örhängen.

Miyuki kubpärlor

De är sydda med brickstygn och det blir
extra tydligt varför det heter så när man använder kubformade pärlor. Det blir minst lika läckert när man använder "vanliga" runda seed beads.

Turkosfärgade örhängen, perfekta till sommaren!

Den närmsta tiden ska Pärlpullan spåna vidare på sitt tävlingsbidrag till BLM samt göra färdigt det breda wraparmbandet. Hon ska även göra ett beställt armband något kortare. 
För mig är det en självklarhet att göra ändringar på smycken som man beställt av mig. Om det inte sitter bra så används det ju inte och hur kul är det? Kunden köper ju ett handgjort personligt smycke och vill man ha ett armband som sitter sådär kan man ju lika gärna gå till H&M och köpa ett.

Njut av lill-lördagen!

Kram

Pärlpullan!


parlpullan@yahoo.se

Tidningen som förändrade allt

Hej!
 
För 3 år sedan gjck jag genom centralstationen i Göteborg och slank in på Pressbyrån som då hade ett samarbete med Press stop. Där finns som många av er kanske vet huuur många tidningar som helst. Jag brukade tycka att det var kul att kolla på alla läckra magasin från när och fjärran. Men denna dag fanns en tidning i lite mindre format på hyllan. "The Beader's handbook 2". Jag hade som många av oss pärlare köpt lite pärlor och dylikt på panduro och försökt pyssla ihop något med hjälp av deras guider, men det var aldrig något som jag fastnade för eller gav några wow-resultat. Men jag var ganska nere och tyckte att jag kunde unna mig ett dyrt magasin, det kostade ju faktiskt 109 kronor. När jag tog bort plasten och började bläddra i tidningen så bara kände jag att jag hade hittat hem.
 
Början på en fantastisk pärlresa
 
Direkt kände jag att jag bara var tvungen att göra alla mönster i tidningen. Endel mönster gick fort att göra några var lite knepigare. Men jag fick lära mig nästan alla stygn. Tidigare hade jag aldrig hört talas om peyote, herringbone och alla andra sysätt. Snabbt upptäckte jag att de pärlor som jag hade i min pärllåda inte var bra nog. Det skulle ju vara japanska seed beads. Herre Gud! Jag visste ju inte ens att det hette seed beads, jag kallade dem småpärlor. Och swarovski var ju bra förstod jag. En av de första pärlbutiker som jag hittade på nätet och handlade av var Pärltorget. Där fanns ju allt jag behövde. Senare har jag ju även upptäckt en massa andra väldigt trevliga pärlbutiker på nätet (länkar finns till höger). Sen bara rann det på. Jag startade min blogg i april samma år. Och här har ni ju kunnat förlja mina framsteg och motgångar i snart tre år. Och sen kulminerade det förra året i maj när jag för första gången var på en pärlträff. Fantastiska Pärla! i Göteborg. Jag kommer aldrig att glömma den helgen, att få träffa så många likasinnade var helt otroligt. Sen var jag på PUSS i oktober och om 10 dagar åker jag till Lund för att vara en del av BeadLoversMeet. Allt för att jag köpte en dyr tidning när jag var deppig i januari 2011..
Ja, där har ni min historia och detta är bara början, det finns så mycket kvar som jag vill göra.
 
En pärlig tisdag önskar jag er!
 
Kram
 
Pärlpullan!
 
Tilllägg:  Jag glömde det viktigaste av allt! Alla sköna nya vänner som jag har lärt känna och kommer att lära känna!
 
 http://www.parltorget.se

Ny pärlig vecka!

Hej!

Pärlpullan är tillbaka frisk och kry. Nästan alla beställningar är färdiga och nu börjar det rycka i tävlingsnerven.. Om hon inte skulle göra ett bidrag till BLM ändå.. Det är mindre än två veckor kvar, men pärlpullan jobbar bäst under press. 

Jag tänkte visa ytterligare två armband som jag gjorde i höstas efter att köpt mönstret av Anjalu som hade butik på PUSS. 

Bärnstensfärgade kristaller

Detta armband har en spännande färgkombination med bärnstensfärgade kristaller och ljuslila seed beads. Guldfärgade avslut och filigranlås. Nästa version sprider lite julstämning nu när våren snart är här.

Rött och guld

Men vem har sagt att man bara kan ha röda smycken i juletid? Julen varar ju till påska och dit är det ju långt.. 
Pärlpullan gjorde ju inte några inlägg i höstas så här kommerett wraparmband i blått/turkos/cerise som hon gjorde för några månader sedan.

Ett wraparmband som doftar sommar...

Läderbanden är ljusgråa med metallicfinish. I mittenraden sitter kornblåa kinesiska facetterade rondeller. Det kommer att vara ursnyggt på en solbränd arm i sommar. Kontakta mig på parlpullan@yahoo.se om du är intresserad av något. Och dela mig gärna på facebook.

Hoppas att du får en fantastisk måndag!

Kram

Pärlpullan!Närbild.

Svart silver

Sköna söndag!

Pärlpullan har legat sjuk några dagar och har inte orkat pärla men de sista dagarna har jag orkat sitta upp och arbeta lite. Jag har gjort ännu ett armband med kristaller, detta går i svart och silver.

Armband i svart och silver

Kristallerna är gråa med silverstänk. Magnetlåset är lite trögt vilket gör att det känns säkrare. Småpärlorna är muyuki och matsuno. 

Detta är det mest avancerade jag har gjort sen har jag gjort några wraparmband och örhängen som jag fått beställning på. Men de får ni inte se förrän de är levererade..

Om två veckor är Pärlpullan på väg hem efter en fantastisk pärlhelg i Lund. Som hon längtar.. Förmodligen blir det inget införtävlingsbidrag men det brukar ju alltid finnas en massa tävlingar på plats.

Ha en trevlig söndagskväll!

Kram 

Pärlpullan!parlpullan@yahoo.se

Pärlade pärlor

Hej!

För nåt år sedan hade tidningen Beadwork en tävling dår de under ett år i varje nummer presenterade ett mönster på en pärlad pärla och tanken var att man i slutet av året skulle göra något som innehöll minst en av varje pärla. Pärlpullan tyckte att det var en fantastisk idé, så när hon fick ett nytt nummer så satt hon där och knåpade ihop dessa pärlor. Jag skriver knåpade för när det kommer till att göra beaded beads som det oftast kallas så gäller det att hålla tungan rätt i mun. Men när alla mönstren var presenterade och gjorda så satt hon där med tiotalet vackra pärlor men kom inte vidare.

Några av de pärlade pärlorna.

Eftersom det skulle tävlas så använde jag endast pärlor av högsta kvalité. Nu är frågan, vad ska jag göra med dem? De är jättefina och ska sanningen fram så har jag aldrig gjort fler, varken av dessa eller andra mönster. De går i rosa,  lime, guld och vit, färger som skulle passa finfint till våren som snart kommer. Eftersom jag tycker att de är så fina och jag s k a göra något av dem så har de aldrig hamnat i UFO-lådan. Men nu är det dags! Pärlpullan ska bara komma på vad. Innan mars är över så ska minst hälften av beadworkpärlorna vara mer än de är nu. Är det någon som har något förslag så tas det gärna emot.

Önskar er en fantastisk vecka!

Kram

PärlpullanHär är närbild på några av de oärlade pärlorna.

Sy- & inspirationsmässa i Kviberg

Hej du glade! 

Så var det dags för vårens (?) upplaga av symässan i Kviberg. Jag hade ju fått fribiljetter av snälla Karin på Fru Pärla. Så klockan tio när de öppnade var jag på plats. Det är underbart att vara där tidigt och helst på söndgen för det är nästan inget folk där då. Därför hade jag inga problem att botanisera bland alla godsaker...

Dagens fynd på mässan.

Det blev lite seed beads, facetterade glaspärlor, vaxade glaspärlor, lås, en lunasoft, twinbeads, band till kumohimo och så fantastiska kakformar med musiktema. Jag hade bestämt mig tidig att inte göra av med för mycket. Jag ska ju till BLM om en månad och då brukar det ju gå åt en slant.. Det är tur att all mat är betald f under pärlhelgen, annars hade jag nog shoppat upp matbudgeten också.. 
 
Jag måste ju visa något jag har gjort också. Här kommer två versioner av samma armband. Jag har tidigare visat det halvfärdiga resultatet men här får ni se hur det blev.

St.Petersburgstygn med strass

Med ett annat lås..

Blev väldans fint tycker jag. Funderar på att göra ett halsband. Måste bara hitta vart jag kan köpa strasspärlorna. Dessa vann jag ju i en tävling på Pärla! förra året. 


Önskar er en pärlig söndagskväll!

Kram

Pärlpullan!

En produktiv lördag..

Tjenixen!

Fast Pärlpullan har varit lite krasslig idag så har hon varit väldigt produktiv! Först gjorde jag ett armband med firepolished glaspärlor efter ett mönster från anjalu.

Ett vårtecken?

Jag blev väldigt nöjd med det! Känns verkligen som ett armband man vill möta våren med. Instickslåset med sina strassstenar är kanonläckert, tycker lilla jag. Passar lika bra till vardag som till fest!

Sen gjorde jag ett armband som känns väldigt "less is more". Sist jag la en beställning hos Fru Pärla så köpte jag en strasskedja fast med pärlor i. 

En pärlig strasskedja..

Och med det gjorde jag ett enkelt kornblått armband som ser väldigt lyxigt ut.

Less is more...

Först tänkte jag göra en kant men när jag var färdig och fäst alla trådar kände jag att det redan var klart. 

Nästa projekt blir ett tävlingsbidrag till Bead lovers meet. Och det får jag inte visa här före tävlingen. Tänk, om en månad är Pärlpullan i Lund och njuter till fullo. Nu i veckan släppte de listan på träffens workshops. Det var massor med roliga ws. Nu ska jag bara bestämma vilka jag vill försöka få en plats på. 

Imorgon ska jag på sy- och inspirationsmässan i Kviberg!! Åh, va jag längtar. Ni får se imorgon vad jag har fyndat.

Ha en underbar lördag!

Kram

Pärlpullan!
Du når mig på  parlpullan@yahoo.se


RSS 2.0