Virkade armband

Tjo hopp!

Nu har jag för första gången gjort ett virkat armband. Jag är ganska nöjd. Det är lite trixigt att få ihop det snyggt, men jag blir väl bättre på det. Jag använde pärlor från TIGER, eller T*G*R som det heter nu för tiden. De är oregelbundna i storleken men jag tycker att det blev ganska fint ändå. Och så är de billiga, vilket passar bra när man övar.

Mitt första virkade armband...Nu blev jag så förälskad i att jobba med virkning och pärlor att jag genast satte igång med ett till. För er som inte brukar virka med pärlor så ska jag berätta hur det går till. Först måste man trä på alla pärlor man ska använda på virkgarnet. Och vill man ha mönster eller regelbundna rader så måste de träs på i en viss ordning. Det är det som tar mest tid med pärlvirkning. Här ser ni bilder på mitt nästa projekt och alla pärlor som är trädda på virkgarnet.

Pärlor på virkgarn


Närbild

 

Jag ska försöka göra färdigt det andra armbandet ikväll. När jag har blivit riktigt super på det här med pärlvirkning ska jag virka ett par örhängen som jag sett i Bead & Button. Men det lär nog dröja...

Om du undrar vad som hände med mitt svulstiga projekt så kan jag bara säga att det blev förmycket för mig. Jag ska nog göra färdigt det nån gång, men det kommer inte att bli snyggt. Men det är väl det svulstighet handlar om?

Ha det gött i solen!

Pärlpullan!

 


Påsken över, dags för pärlor igen.

Hej!

i påsk har jag inte pärlat något. Jag har njutit av det fina vädret. Men nu är vardagen tillbaka och jag har satt igång mina projekt igen.
Jag försöker göra en studentmössa i pärlor. Jag har även gjort en flådig ring. Bilder kommer snart.
Denna vecka har jag bestämt mig för att för första gången försöka sälja något på Blocket eller Tradera.
S P Ä N N A N D E !!!
Det kan gå hur som helst. Nu ska jag bara försöka välja om jag ska sälja på B eller T.
Annat som har hänt i min pärlvärld är att jag har bett en vän att köpa den tyska pärltidningen Perlen Poesie till mig. Den ska visst vara jättebra. Inte för att min tyska är den bästa i världen, men man kan kanske allt inspireras...
Nu ska jag göra färdig min flådiga ring, sen kommer det bilder.

Pärla lugnt!
Pärlpullan

På den här sidan kan ni vinna tidning!!!
http://www.facebook.com/pages/Cloudberry-Design/103054146419163

Här är ett par örhängen jag gjorde och skulle ha tilll påsk.
Då upptäcker jag att mina guldfägade öronkrokar var slut...
Gjordes till påsk

Men jag är ganska nöjd med dem ändå.

Olika hängen

Tjenare!

Igår hittade jag till pärlguiden. En fantastisk plats för oss som gillar pärlor. Försökte lägga upp lite bilder där, men det gick inte för sig. Jag hoppas kunna träffa såna som mig där. Gick med i en grupp som heter "Pärlorna i Göteborg" och de verkar ha träffar ibland. Undra om man får vara med och leka med dem...

www.parlguiden.se

Jag glömde berätta att jag gjorde ett kap i helgen! Gick förbi en butik som sålde pärlor i lösvikt. Fyll en påse för 30 kronor. Det gjorde jag...

För ett tag sen snurrade jag in på det här med att klä in pärlor i pärlor.


Jag har ett gäng såna här nu men vet inte vad jag ska göra med dem. Skulle vara tacksam för tips! Det är så typiskt mig. Testa något och snöa in på det och sen inte veta vad jag ska göra av det...

Igår gjorde jag lite hängen.

Det guldiga i mitten tänkte jag göra till ett halsbandshänge. Ja, jag vet att jag inte skulle ha använt mörkgrön silamide, men det är kul att testa olika färger på tråden och ibland lyckas man... ibland inte..

Ett stygn som blir väldigt häftigt är Apache Leaf Stitch. Tyvärr får det en barnslig look. Men jag funderar på att försöka exprimentera lite för att få bort "marknadskänslan"..
Har någon tips på hur man kan utveckla Apache Leaf Stitch så får du gärna dela med dig.

Apache Leaf Stitch

Nej, här kan man inte sitta inomhus och blogga när det är 20 grader ute.

Ha det gött!
Pärla lugnt!
Pärlpullan!

En helg har passerat...

Japp, så har ännu en helg passerat och jag har hunnit med jättemycket. Tyvärr inte så mycket pärlande som jag kanske skulle ha velat. Igår besökte jag och min pojkvän ett par vänner och deras 3-månaders baby. Übersöt!!!
Idag har jag putsat fönster i köket och städat (grundligt) i sovrummet. Snart är det dags för sängen. Finns det något bättre än att gå och lägga sig nyduschad i en renbäddad säng??

Mitt pärlande då? Tja, jag har gjort lite på mitt svulstiga halsband och exprimenterat lite med fiskbenssömn. Jag gav bort ett armband till min vän igår, och hon verkade bli jätteglad. Frågade mycket om hur jag hade gjort. Nästa gång det blir pysselträff ska jag bjuda med henne.
Idag får ni inga bilder av mig.
Jo, och så var det ju det här med en blogg. Det är f-n inte lätt. Visst att skriva inlägg och lägga in bilder har jag lärt mig. Men allt runt omkring. Tillsammans med min pojkvän (han gjorde allt) så lyckades vi (han) ändra lite färger på designen och sånt... Ska man behöva lära sig html nu också? Eller heter det java? pava? eller bara programmering.. Japp, där har ni mina datorkunskaper.

Hej, hopp!!
Så var det slut på min första vecka som "bloggare"

HA HA Skrattar ihjäl mig!!! JAG, bloggare....

Fredag och jag har påbörjat något svulstigt.

Tjenare!!!

Idag påbörjade jag ett halsband som kommer att vara riktigt svulstigt. Inte alls min stil, men det är kul att få sväva ut lite galet ibland. Det är, eller kommer att bli väldigt stort så jag kan inte lägga upp några bilder eftersom det inte är färdigt. Idag har jag även mixtrat lite med örhängen.

Ja, igår började hon ju att mixtra lite med bilder... Alla är vi barn i början... Men snacka om att jag målade utanför kanterna på den gröna bilden... Nu har jag lärt mig att bilderna inte ska vara så stora.

Vill ni se mer av vad jag har gjort?
Håll till godo.

Här är lite olika varianter av St.Petersburgs-armband som jag har gjort.

Här ser ni lite olika variationer på St.Petersburgstygnen som jag gillar sååå himla mycket..
Det blåa med vita swarovskikristaller är en av mina favoriter. Det skulle passa perfekt på min syster.Synd att jag hade svart tråd när jag gjorde det. Det hade blivit bättre med en naturell färg, tror jag...
När man fått in tekniken så kan man göra ett sånt här armband på en kväll.. Men man ska aldrig strees, utan se till att varje liten pärla hamnar där den ska. Det lönar sig i längden.

I helgen kommer det inte att bli mycket pärlande för min del..
Men livet består ju inte bara av pärlor...

Ha en trevlig helg!

Pärlpullan

Lite bilder

Hm, jag håller ju inte på med foto så döm mig inte efter kvalitén på bilderna.
Här är lite som jag har gjort. Mina favoritstygn är peyote, herringbone och St.Petersburg.

Här är ett härligt grönt vårset. Till påsk kanske...
Grönt örhänge.  Swarovskikristaller och de flesta seed beads är Miyuki.  Örhängena är sydda med peyote-, och herringbonestygn.  Armbandet är sytt med St.Petersburgstygn.


Örhänget är sytt med peyote-, och herringbonestygn och armbandet är sytt med St.Petersburgstygn.
Swarovskykristallerna glänser underbart i solen.

För er som inte håller på med pärlor (men av nån anledning har hittat till Pärlpullan) ser det kanske svårt ut, men det är mycket lättare än det ser ut. Det gäller bara att ha tiden. Sen blir det ju mycket lättare om man har bra pärlor. Nästan alla seed bead som jag använt på bilden ovan är MIYUKI-pärlor. Japanska pärlor är bäst!

Jag lägger upp ett armband till när jag ändå är igång...

Ett armband i guld med pärlor.  Stygnet är herringbone.  De tre stora pärlorna är sötvattenpärlor.

Ett armband sytt med herringbonestygn. Ja, jag vet att man kan säga fiskbensstygn.. De stora pärlorna är sötvattenspärlor.


Nä, nu måster fröken PP gå och lägga sig.

Go Natt!Det första inlägget...

Denna bloggen har jag skapat för att jag ska visa vad jag kan göra med pärlor. Mitt mål är att nån gång i framtiden försöka sälja lite av mina alster. Men än så länge är jag bara en hobbypärlare.. Jag kommer att lägga upp massor med bilder på vad jag gör. Jag hoppas också komma i kontakt med andra som håller på med pärlor.
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och göra färdigt ett par örhängen som jag har börjat med.
Det här ska bli spännande!

Kram PP

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0