Smaken är som baken..

Jag har kommit på att man måste ju göra något för alla.. Eller i alla fall försöka. Just nu är jag ju inne i en period där jag inspireras mycket att sommarens alla färger, av förståliga skäl. Men precis som det mesta så vara ju sommaren inte för evigt.
Igår gjorde jag ett armband i brons och lila. Eller mörk topaz som den bruna färgen egentligen heter.. Matta bruna glaspärlor i mitten. Något för dig som inte alltid vill ha färgglada smycken på dig..

St.Petersburgstygn

Jag gillar lila och brunt ihop..

 

Testade mina vaxade glaspärlor ordentligt igår. De ser nästan ut som äkta pärlor, men är inte lika dyra.. Här har jag satt turkosa vaxade glaspärlor i ett blått St.Petersburg-armband. De små pärlorna längst ut är matt turkosa.

 

Tänk dig detta armband på en solbrun arm...

 

Igår förenade jag nytta med nöje, eller till och med nöje med nöje. Jag satt i solen på balkongen och pärlade. Det gick hur bra som helst. Idag gör pollenallergin min sig till känna så jag kan nog inte pärla så mycket..  Ekvationen seed beads och nysningar går inte ihop...

Ni vet vart ni kan nå mig, parlpullan@yahoo.se, och ni vet vid det här laget att jag blir glad om ni delar mig på facebook, men jag bara påminner er...

 

Ha en härlig pollenfri dag!

Mata ne! (vi ses, jap.)

PärlPullan!


Första semesterveckan för många...

Tjenare!

Igår var det förmodligen första semesterveckan för en hel del av er där ute. Och det verkar som om ni har prickat in rätt veckor, vädermässigt i alla fall.. Det fina vädret fortsätter att inspirera mig till att göra somriga smycken.
Solens första strålar på en daggstänkt gräsmatta inspirerade mig till detta sköna gröna armband..

Herringbonestygn...

Klicka på lilla bilden för förstoring.

Den gröna färgen på seed beaden (de små pärlorna) heter Silverlined Lime. För att få armbandet att gnistra extra mycket så använde jag facetterade klara stenar.

Nåt annat som hör sommaren till är ju bröllop. Inte för att man måste stå som brud för att använda det här armbandet, men min ispiration kommer från en bruds vita klänning, rosa rosor och gnistrande stenar.

Japp, favoritmönstret slår till igen....

St. Petersburgstygn.

De vita pärlorna i mitten är matta och transparanta och det blir mjukare än om jag hade använt blanka vita. Ljust rosa swarovski-stenar i mitten och en facetterad sten som knäppe.

Till sist.... Vem har inte plockat hallon längs en vägkant? Ätit så man har kladdat ner hela ansiktet och kläderna.. Just detta tänkte jag på när jag gjorde dagens sista armband. Sytt i fyrkantstygn med lite mörkare färger på pärlorna. "Hallonen" är krackelerade i mitten och det blir väldigt effektfullt i solen.

Fyrkantstygn


Det är lite som jag har gjort i midsommar. Som vanligt vill jag påminna om att om det är något ni är intresserade av så kan ni maila mig på parlpullan@yahoo.se. Har ni öskemål? Färger? Storlekar? Ja, vad som helst så bara hör av er.
Pärlpullan är här för er! Glöm inte att dela på facebook!

Ha en härligt solig dag OCH smörj in er med solskyddsfaktror!!!

I'll be back!

Pärlpullan!

Hoppas att ni hade en bra midsommar!

Hej kära kära vänner!

Japp, så var midsommar över och nu måste man väl säga att sommaren är här på riktigt eller? Det ger ju mig givetvis inspiration till en massa sommarsmycken. Jag har märkt att det blivit en hel del blommor nu... Det här gjorde jag till mig själv för att ha på midsommar men jag ångrade mig och valde ett annat. Men det blev väldigt somrigt. Det är sytt med nätstygn och blommorna har jag hittat på själv. MIYUKI-pärlor och frostade glaspärlor. Låset är en grönfärgad jade.

Blir det mer sommar än så här?
Ett armband sytt med nettingteknik med fantasifulla blommor. Spännet är av en jadepärla
Klicka på lilla bilden så blir den större.

När jag var i Lund så köpte jag ametister men har ännu inte gjort något med dem. Men häromdagen gjorde jag ett annorlunda hängsmycke med 3 st "hängor". MIYUKI-pärlor i matt silverlined lila och guld (silverlined = silver inuti pärlan, i själva hålet) gör att ametisten får stå för all uppmärksamhet. Ametist är även min månadssten (februari).

Ett hänge till halsband med en ametist i mitten.

Jag tänkte visa hur små pärlorna jag oftast använder är. Detta är en förstorad bild, men det ligger en knappnål mellan pärlorna och nålarna som ni kan använda som referens.

Olika storlekar på pärlor och hur stora nålarna är jag syr med.
De minsta pärlorna, 15/0 är nästan lika små som knapphålshuvudet. I ametisthänget ovanför har jag bara använt den storleken. I bloster armbandet överst har jag använt 15/0 i de små pärlorna som sticker upp längs med sidan på armbandet och de lila pärlorna i extraspreten på mittersta blomman.
Sedan kommer 11/0 som är de pärlor jag använder mest. Allt det gröna i armbandet ovan och blombladen i blommorna är i den storleken.
Nästa storlek, 8/0 har jag använt i extraspreten i mittersta blomman. Det är de rosa lite större pärlorna.
Den största storleken (som jag använder) är 6/0 och de är bra när man virkar armband. De har även använts i de oregelbundna chevronarmbanden. Sen finns det givetvis större pärlor 2/0 är nog det största jag sett.
Nålarna jag använder är tunna och väldigt böjliga. Ni ser ju hur deformerade de har blivit. Den översta är 0,3 mm i tjocklek och den undre är 0,1 mm i tjocklek. Som ni förstår så är det inte så lätt att trä så tunna nålar då tråden blir därefter, men kolla på den här bilden så ser ni den finurliga finessen som gör att de kallas BigEye-nålar.


Inga problem som helst att trä den här nålen.

Den är alltså ihoplödd i ändarna. Hur smart som helst. Den andra tunna tråden är tvinnad och har en större ögla i ena änden som lätt kan tryckas ihop när den ska igenom pärlan. Tyvärr är den så tunn att min kamera inte klarade av att ta en närbild på den, så ni får helt enkelt lita på mig..
Tänkte avsluta med bilder på två beställningsjobb som jag gjort. Nu när kunden har fått dem så kan jag lägga upp dem här och visa er. Tyvärr blev de lite förstora, men sådant fixar jag. Inga problem alls.

Klicka på bilderna så får ni förstoringar.

Ser ni något som ni är intresserade av så maila mig på parlpullan@yahoo.se och dela gärna med er av den här bloggen på facebook genom att klicka på delaknappen i listan till höger.

Ha en fortsatt härlig midsommarhelg!

Vi ses!

Pärlpullan!

Halsbandshänge..

Halloj!

Ni börjar väl tro att jag bara kan göra armband och örhängen? Men jag ska säga er att så inte är fallet... Här kommer bevis på det. Jag har gjort två halsbandshängen sydda med herringbonestygn. Givetvis har jag använt MIYUKI-pärlor och storleken är 15/0, alltså den minsta storleken. Det ska visst finnas mindre, men dem har jag aldrig sett.
Hängena är sydda med blandat semi-matta och blanka pärlor.

Herringbonestygn  Halsbandshänge Ett hänge till halsband. Sytt med herringbonestygn och MIYUKI-pärlor
Klicka på lilla bilden om du vill ha en förstoring.

Här har jag trätt hänget på en silverkedja, men det går lika bra att använda ett läderband för att få en lite mer rockigare look. Snart är det midsommar!

Kram
Pärlpullan!

Som att få en låt på hjärnan...

Tjenixen!

Nu har jag snöat in på det här med chevronstygn. Jag utforskar vad man kan och inte kan göra. Det är som sagt helt otroligt spännande att se vad som händer med mönstret om man byter pärlsort. Om man har en bra kvalité med jämn storlek och färg eler tar billigare pärlor så det blir lite charmigt kaosaktigt. Det är som när man får en låt på hjärnan. Just nu har jag chevronstygn i hjärnan. Vaknade häromnatten och kom på vad jag ville testa. Steg dock inte upp och gjorde det utan fick vänta till nästa dag..

Här har jag använt grova, oregelbundna pärlor men har använt samma färg på blomdelarna om du jämför med förra inlägget där jag hade en annan nyans i kantblommorna.

Med blomlås.

Här är ännu ett blommönstrat armband med chevronstygn.. Denna gången använde jag samma färg på alla blommor.

Är faktiskt ganska nöjd med det här.

 

Sen var jag ju tvungen att testa att göra chevronstygn med seed beads från MIYUKI. Jämna fina pärlor och framför allt små. Ni behöver ju inte tänka på färgvalet, det är ju bara en test. Min älskade T kom med idén att försöka göra färdigt kantblommorna så att de sticker ut. Efter att ha trixat lite så kom jag på hur jag skulle göra. Visst blev det effektfullt? Lite som att rita utanför linjen..

Samma chevronstygn men med små seed beads. Här testar jag att göra färdigt kantblommorna..

Skulle inte ha använt vit tråd...

Vill bara påminna om att om du ser något du är intresserad av är det bara att maila mig på parlpullan@yahoo.com så får du reda på pris, storlek osv. Om du har några önskemål om något armband typ, Kan du göra den i grönt eller dyl. så hör av dig. Jag gör allt för att uppfylla dina önskningar..
Ack, den som ändå hade en massa pengar. Hittade en nätpärlbutik som ska lägga ner sin verksamhet. De säljer ut allt för halva priset. MIYUKI-pärlor för nästan ingenting... Jag skulle lätt kunna shoppa loss där för 300-400 eller mer. Men mitten av månaden är piss, om ni ursäktar ordvalet. www.zionesse.se

Nä, nu är det dags att ta tag i livet.
Ha en härlig, pärlig dag!
Kram
Pärlis!

Pärlpullan is back.

Tjenare!

Det har varit lite mycket nu så jag har inte hunnit lägga upp några inlägg. Men nu kommer lite godsaker som jag faktiskt har kunnat göra under min frånvaro från bloggen.
Det första armbandet är sytt i Chevronstygn. Det är första gången jag testar det på riktigt. Blommorna i mitten är swarovskipärlor och de andra stora pärlorna är matta glaspärlor. Runtomkring finns Miyukipärlor. Låset är sytt med Herringbonestygn och har facetterade glaspärlor i kanterna.

Mitt första chevronarbete.


Nu blev jag så förälskad i detta sätt att sy så jag var tvungen att göra på ett till. Denna gången använde jag 6/0 seed beads i lite sämre kvalitet, men jag tyckte att det blev ganska häftigt. Man ser nån slags ordning och reda i kaoset. Här är en jämförelsebild.

Samma mönster, men olika sorters pärlor.

Samma mönster men med olika pärlor


Det är så spännande när man håller på med pärlor, man vet inte riktigt hur det kommer att se ut. Visst man kan välja och vraka bland miljontals olika pärlor och bestämma vilka man vill ha. Men man vet aldrig hur det kommer att se ut i slutändan.
Jag har även gjort ett armband med nätstygn. Miyukipärlor och samma matta pärlor som ovan. Jag bara älskar semimatta pärlor som det är på seed beadsen. (Seed bead = de små pärlorna, oftast Miyuki i mitt fall)

Nätstygn. Sydd med halvmatta MIYUKI-pärlor och påsydda 4mm matta rosa glaspärlor.

 

Här ser ni hur två av armbanden ser ut på. Chevronarmbandet är lite för stort för mig, men alla har ju inte så små bebishandleder som jag har... Klicka på bilderna så blir de större. (Teknikens under...)

Här ser ni det på. Nätstygn        Detta armband är lite förstort för mig, men här ser ni in action hur låset fungerar.  Låset är sytt med Herringbonestygn. Chevronstygn

 

Nu lovar jag att skiva oftare till er. Men tyvärr består ju inte livet bara av pärlor...

Ha en bra dag!

P&K

Pärlpullan!

 


RSS 2.0